Un bărbat de 37 de ani a salvat mai multe vieți cu propria viață! Prima prelevare de organe din acest an, la Spitalul Județean

Rinichii și ficatul prelevate de la un pacient aflat în moarte cerebrală salvează alți patru oameni. Este prima prelevare de organe în Spitalul Județean din Timișoara,  în acest an.

Pacientul donator, de 37 de ani,  a fost adus la Spitalul Județean în data de 16 iulie,  în stare generală gravă.

De la internare medicii au fost rezervați  în privința prognosticului.  A fost admis pentru  internare  cu  diagnostic de stop cardiorespirator prin infarct miocardic stentat în 14 Iulie. Starea sa de sănătate  s-a agravat  și  ieri (joi, 28 iulie) a intrat în moarte cerebrală.  Întreaga sa familie  a consimțit ca organele sănătoase, ficat și rinichi,  să fie donate celor care au nevoie”, spune Georgiana Bobouțanu, coordonator transplant.

Astăzi, de la ora 14,30  a avut loc  prelevarea de organe. Echipa care s-a ocupat de prelevare este formată din șapte medici ai SCJUT și medici veniți în această dimineață,  de la București și Cluj.

Tot în această zi, în jurul orei 18, ficatul și rinichii donați vor pleca cu avionul spre București și Cluj spre pacienții a căror viață va fi salvată.

După 4 ani, astăzi se reia efectiv activitatea de transplant de organe în SCJUT. Decizia familiei este absolut salutară. Este un gest profund uman prin care este redată viața altor oameni”, declară managerul Spitalului Județean, Sorin Barac.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Autospecială destinată transportului persoanelor cu risc contagios înalt, în dotarea ISU Timiş! Investiţia e de aproximativ 800.000 de lei

Consiliul Județean Timiș cumpără o ambulanță specială destinată transportului persoanelor cu risc contagios înalt. Aceasta va intra în dotarea ISU Banat.

VIDEO: Revoltă lângă Timişoara! Părinţii copiilor cu dizabilităţi şi cu probleme financiare cer redeschiderea Centrului de Zi

Scandalul din comuna Dumbrăviţa, pe tema Centrului de Zi pare fără sfârşit, în contextul în care locaţia rămâne închisă, din cauză că nu mai are licenţă de funcţionare.

Ţeapă marca PNL – Nica! Acuzaţii grave ale USR-iştilor, cu privire la restaurarea Castelului Huniade

USR Timiș trage un semnal de alarmă cu privire la firma care se va ocupa de proiectul tehnic pentru restaurarea Castelului Huniade.

email: [email protected] | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.