UMF Timişoara, în topul celor mai bune Universităţi de Medicină din lume

Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara este în Top 500 mondial, la domeniul Medicină Clinică.

Conform clasamentului Global Ranking of Academic Subjects – Clinical Medicine (Shanghai Ranking) pentru anul 2022, U.M.F.V.B.T. a ocupat poziția 401 din 500.

În Shanghai Ranking 2022, domeniul Medicină Clinică, s-au calificat în primele 500 de poziții doar două instituții de învățământ superior din țara noastră.

CITEŞTE ŞI: Fermierii din România caută soluţii la problemele cu care se confruntă! Şi-au dat întâlnire la USAB

Shanghai Ranking este unul dintre clasamentele universitare de referință la nivel mondial, fiind principalul instrument de clasificare al performanțelor academice universitare.

Global Ranking of Academic Subjects este publicat anual, începând cu anul 2009, și este primul clasament universitar în care punctajul folosit pentru clasificare este obținut printr-o meta-analiză a mai multor domenii de performanță, oferind o imagine mai fidelă a performanței academice globale.

În stabilirea clasamentului, Global Ranking of Academic Subjects, Clinical Medicine utilizează cinci principali indicatori de performanță:

• Numărul de publicații în jurnale științifice poziționate în top 25% din punct de vedere al factorului de impact, conform Web of Science

• Numărul de citări obținute de articolele publicate cu afilierea instituției

• Numărul de colaborări internaționale materializate prin publicarea de articole științifice

• Numărul de articole științifice publicate în The New England Journal of Medicine și Lancet

• Numărul de alumni ai universității laureați ai premiilor Nobel sau Lasker-DeBakey Clinical Medical Research.

CITEŞTE ŞI: Restricții de circulație în zona centrală, în perioada 30 iulie – 4 august, pentru organizarea evenimentelor care marchează Ziua Timișoarei!

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

VIDEO Protest al studenţilor la Timişoara! Sunt nemulţumiţi de modificările aduse la Legea Educației

Sute de studenţi din întreaga ţară protestează la Timişoara! Tinerii sunt nemulţumiţi că nu au fost consulaţi cu privire la noile modificări aduse Legii Educaţiei în ceea ce priveşte învăţământul superior.

Timişul se topeşte! Sunt aşteptate temperaturi de 40 de grade! ANM a emis cod portocaliu de caniculă

Temperaturi de până la 40 de grade sunt aşteptate în vestul ţării! Motiv pentru care ANM a emis un cod portocaliu de caniculă şi disconfort termic accentuat.

Autospecială destinată transportului persoanelor cu risc contagios înalt, în dotarea ISU Timiş! Investiţia e de aproximativ 800.000 de lei

Consiliul Județean Timiș cumpără o ambulanță specială destinată transportului persoanelor cu risc contagios înalt. Aceasta va intra în dotarea ISU Banat.

email: [email protected] | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.