Timişorenii care găzduiesc refugiaţi ucraineni pot depune cereri pentru decontarea cheltuielilor cu hrana şi cazarea!

Persoanele fizice care gazduiesc cetateni straini sau apatrizi aflati in situatii deosebite, proveniti din zona conflictului armat din Ucraina si doresc sa deconteze cheltuielile cu hrana si cazarea, pot depune incepand de luni, 2 mai cererile completate la primariile pe raza carora domiciliaza.

La Timisoara cererea tip se poate completa si depune, in intervalul orar 8.00-20.00 la Centrul de suport Timisoara pentru Ucraina din bulevardul Dragalina numarul 38-42 (Zona Garii de Nord). Solicitantul va preciza daca opteaza pentru incasarea sumei in numerar sau prin virament bancar.

Cererea se poate depune conform legii, in primele 3 zile lucratoare ale lunii, pentru luna anterioara. Solicitarile pentru decontare vor fi insotite de o declaratie pe proprie raspundere, precum și de copia actului de identitate al solicitantului dar si documentele care atesta dreptul de folosinta asupra locuintei in care sunt gazduite persoanele.

Directia de Asistenta Sociala atrage atentia persoanelor fizice cu privire la faptul ca serviciile sociale pot efectua verificari privind realitatea informatiilor din cererile depuse, iar falsul in declaratii se pedepseste conform legislatiei in vigoare.

Va reamintim ca la Centrul de suport Timisoara pentru Ucraina au fost infiintate, cu o functionare 24 din 24 doua numere speciale de telefon, respectiv:

• un număr scurt pentru urgențe și pentru refugiați 0356 993 si

• un nr de WhatsApp pentru oricare alte nevoi 0741 113 952, la care va puteti adresa in scris.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Înfiorător! Un bărbat a murit pe loc, după ce s-a răsturnat cu maşina pe care o conducea

Accident rutier grav, în această dimineaţă, provocat de şoferul unui autoturism, un borbat de 73 de ani. AcesTa a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, Pe DJ 592 D, care leagă municipiul Lugoj de localitatea Jabăr. CITEŞTE ŞI: Video: Regretul unei fete din LGBTQ+: aş vrea ca părinţii să mă susţină Maşina a părăsit partea […]

Se oprește apa, săptămâna viitoare, în mai multe localități din județ! Aquatim anunță mai multe lucrări la rețele

Luni, 4 iulie, între orele 9-15, se va întrerupe furnizarea apei în Giarmata Vii pentru executarea unei legături de conducte la intersecția străzilor Înfrățirii și Parcului. În același interval orar se va opri apa și în Moșnița Nouă, pe străzile Amsterdam, San Marino, București, Florența, Berlin, Lisabona, Podgorica, La Valetta și Viena, pentru executarea unei […]

Video: Regretul unei fete din LGBTQ+: aş vrea ca părinţii să mă susţină

La Timişoara a avut loc, în această după-amiază, Pride TM, un marş destinat comunităţii LGBTQ+. Aproximativ 500 de participanţi, membri ai comunităţii dar şi susţinători s-au adunat în parcul din spatele Casei Căsătoriilor, de unde au pornit prin oraş, pe un traseu stabilit de dinainte. CITEŞTE ŞI: Disperare în familia unei copile de 13 ani! […]

email: [email protected] | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.