Timişoara este, timp de patru zile, capitala mondială a ecografiei!

Congresul Federației Mondiale pentru Ecografie în Medicină și Biologie aduce la Timişoara, cei mai importanţi specialişti de pe 6 continente.

Evenimentul se desfăşoară în perioada 25-28 mai şi cuprinde o serie de sesiuni de comunicări științifice, cursuri și lucrări de specialitate  în domeniu.

De asemenea, vor fi prezentate noi ghiduri pentru aplicații în ecografie și modalități de adoptare a eforturilor depuse în cercetare de către echipe din întreaga lume.

Lucrările congresului sunt considerate evenimenul mondial al anului în ecografie astfel că cele peste 40 de state participante sunt reprezentate la vârf  de medici și profesori implicați în practica clinică și în cercetare în Grecia, Israel, Franța, Japonia, Oman, Paraguay, Austria, Canada, Venezuela, Taiwan, Ukraina, Korea de Sud, Tunisia, Germania, Italia, Olanda, Fiji, Danemarca sau Elveția.

Ecografia sau sonografia este o tehnică de explorare imagistică neinvazivă  ce oferă informații și diagnostic în timp real. 

Un dispozitiv pus în contact cu pielea produce unde sonore de înaltă frecvență și primește răspuns, sub forma unui ecou, de la organele interne.

Metoda este folosită din anii 50 și de-a lungul timpului a devenit un instrument indispensabil în medicină și biologie.

Se poate face ecografie mamară, endovaginală, abdominală, vasculară, cardiac sau musculoscheletică.

Între președinții Congresului se află  și doi români, respectiv prof. univ. dr Ioan Sporea și prof. univ. dr Alina Popescu, alături de reprezentanți din Germania și Brazilia.

Lucrările, susținute în limba engleză,  încep  zilnic la ora 9  în  Centrul  de congrese al hotelului Timișoara și vor fi susținute și audiate de 1000 de participanți.

Clinica de Gastroenterologie și Hepatologie  este membră a Societății române de ecografie în medicină și Centru de Excelență a Federației Mondiale de Ultrasonografie.

Clinica funcționează în SCJUT cu 12 saloane și 45 de paturi pentru pacienți, personalul medical  este implicat în domenii de cercetare și în educație universitară și postuniversitară.

Ediția precedentă a congresului  a avut loc în Australia.

“În Timișoara, în această săptămână va fi un regal medical, reprezentat de Congresul Mondial de Ultrasonografie WFUMB 2022. Ne dorim să aducem împreună toată lumea medicală care utilizează această tehnică, lume greu încercată în ultimii doi ani și tuturor celor care au răspuns invitației noastre, le urăm  un cald bun venit la Timișoara!” declară Alina Popescu, șeful Clinicii de Gastroenterologie și Hepatologie a SCJUT.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Probleme cu apa din cauza caniculei! Presiune scăzută în mai multe localități din Timiș

Din cauza consumului excesiv de apă datorat perioadei caniculare, în localitățile Criciova, Cireșu și Jdioara se înregistrează o presiune scăzută și este posibil ca acestea să rămână fără apă. Autoritățile atrag atenția că utilizarea apei din rețeaua publică pentru udatul grădinilor și a zonelor verzi este interzisă. Conform normelor în vigoare, necesarul de apă pentru […]
primaria tm

Primăria Timişoara se digitalizează! O actriţă, implicată în procesul de tehnologizare

Începând de luni, 4 iulie, vechea centrală analogică a Primăriei Timișoara va intra în pensie și va fi înlocuită de o centrală digitală nou-nouță. Vocea care îi va ajuta pe timișoreni să obțină informațiile de care au nevoie sau să intre în legătură cu anumite departamente și direcții îi aparține cunoscutei actrițe timișorene Olga Török. […]

Arme furate dintr-o locuinţă! Hoţii au dat atacul de patru ori la rând, la aceeaşi adresă

Doi indivizi de 29, respectiv 30 de ani, au fost prinşi în fralgrant, în timp ce încercau să pătrundă pe o proprietate privată. S-a întâmplat azi-noapte, în Făget, iar atacatorii nu erau la prima lovitură de acest gen.În alte trei nopţi au intrat prin efracţie, în aceeaşi locuinţă de pe strada Gheorghe Doja, de unde […]

email: [email protected] | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.