Taxa de mediu, în dezbatere publică, la Timișoara

Primăria Timișoara a organizat o dezbatere publică pe tema taxei de mediu, ce trebuie aplicată din acest an.

În viitoarea ședință de Consiliu Local, aleșii trebuie să decidă dacă cetățenii orașului de pe Bega vor plăti mai mult pentru colectarea deșeurilor menajere, care sunt duse la deponeul de la Ghizela, sau dacă taxa va fi suportată de societatea de salubrizare RETIM. În momentul de față legislația ce impune această majorare este destul de interpretabilă.

„Atât noi, cât și RETIM-ul, am trimis adrese ministrului Mediului, pentru că nu e clar ce se dorește. Ministerul nu vrea să-i spună taxă, vrea să-i spună contribuție ca să ne ia și TVA. Nu e corect, această taxă ne e impusă, e ca o penalizare pentru că depunem prea multe deșeuri”, a declarat Petru Olariu președintele Federației Asociațiilor de Locatari din Timișoara.

Primarul Nicolae Robu și consilierii locali ai Timișoarei n-ar prea dori ca banii ce vor trebui plătiți în pus la deponeul de la Ghizela să fie colectați din buzunarul timișorenilor. Cu toate acestea, cei de la RETIM susțin că volumul prea mare de deșeuri ce ajunge la groapa de gunoi se datorează chiar timișorenilor, care nu s-au obișnuit cu colectarea selectivă.

La Timișoara, valoarea taxei de mediu, propusă de RETIM, ar urma să fie de 1,31 lei/persoană, mai mică decât în alte orașe din tară.

Conducerea RETIM spune că nu poate susține financiar această taxă și de aceea este nevoită să o perceapă cetățenilor, pentru a-i face pe aceștia să colecteze selectiv, astfel ca, în viitor să nu se mai producă atât de multe deșeuri. Cu toate acestea, unii timișoreni consideră că prețul de 1,3 lei este mult prea mare, și nu sunt de acord cu el.

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Arabii, interesați de dezvoltarea unui centru logistic la Aeroport, în vizită la Timișoara!

Reprezentanții Abu Dhabi Ports Group din Emiratele Arabe Unite și a ADQ Abu Dhabi s-au întâlnit astăzi la Timișoara cu oficiali ai Ministerului Transporturilor, dar și cu conducerea Aeroportului Internațional Timișoara, unde au discutat despre dezvoltarea unui Centru Logistic Intermodal Cargo.

Se iluminează trei artere importante din Timișoara! Încep lucrările de modernizare a sistemului public prin înlocuirea cu LED-uri

Primăria a semnat astăzi autorizația de construire necesară pentru demararea lucrărilor de modernizare a iluminatului public prin instalarea de becuri LED și control prin telegestiune.

email: [email protected] | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.