Succes uriaş, pentru Muzeul Naţional al Banatului, la Noaptea Muzeelor

Sute de oameni au luat cu asalt, aseară, Muzeul Naţional al Banatului din Timişoara, pentru a vizita expoziţiile, dar şi pentru a asista la spectacolele pregătite, cu ocazia Nopţii Muzeelor.

Evenimentele dedicate acestui moment au început la ora 18:00 şi s-au încheiat spre dimineaţă, la ora 3:00.

Reprezentanţii instituţiei au pregătit pentru public, dincolo de expoziţii, şi o serie de tabere de reconstituire istorică, dar şi un spectacol de teatru pirotehnic.

Cei prezenţi în curtea Bastinului Theresia au urmărit şi scenete din istoria Timisoarei şi a Banatului, dar au asista şi la o prezentare interactivă a pieselor din expoziţia de spade şi săbii istorice.

În interiorul Muzeului, au putut vizita expozitiile „Patrimonium 2021”, „Fiare din Beci – legende si otel” şi „Arta si maiestrie banateana”, care a adus în faţa publicului, obiecte de tezaur care nu au mai fost niciodată expuse.

De asemenea, în holul Bastionului au putut vedea expoziţia de tarantule vii, dar si exponatul lunii – „Cutit de vânătoare tipul Hirschfänger (sec. al XVIII-lea)”, iar la parterul cladirii, Muzeul Ştefan Popa Popa’s.

Atracţia nopţii a fost reprezentată de “Basme de foc”, un spectacol pirotehnic pus în scenă de trupa Amor Flammis.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Înfiorător! Un bărbat a murit pe loc, după ce s-a răsturnat cu maşina pe care o conducea

Accident rutier grav, în această dimineaţă, provocat de şoferul unui autoturism, un borbat de 73 de ani. AcesTa a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, Pe DJ 592 D, care leagă municipiul Lugoj de localitatea Jabăr. CITEŞTE ŞI: Video: Regretul unei fete din LGBTQ+: aş vrea ca părinţii să mă susţină Maşina a părăsit partea […]

Se oprește apa, săptămâna viitoare, în mai multe localități din județ! Aquatim anunță mai multe lucrări la rețele

Luni, 4 iulie, între orele 9-15, se va întrerupe furnizarea apei în Giarmata Vii pentru executarea unei legături de conducte la intersecția străzilor Înfrățirii și Parcului. În același interval orar se va opri apa și în Moșnița Nouă, pe străzile Amsterdam, San Marino, București, Florența, Berlin, Lisabona, Podgorica, La Valetta și Viena, pentru executarea unei […]

Video: Regretul unei fete din LGBTQ+: aş vrea ca părinţii să mă susţină

La Timişoara a avut loc, în această după-amiază, Pride TM, un marş destinat comunităţii LGBTQ+. Aproximativ 500 de participanţi, membri ai comunităţii dar şi susţinători s-au adunat în parcul din spatele Casei Căsătoriilor, de unde au pornit prin oraş, pe un traseu stabilit de dinainte. CITEŞTE ŞI: Disperare în familia unei copile de 13 ani! […]

email: [email protected] | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.