Primăria Timișoara va demara o campanie de sterilizare gratuită a câinilor care nu sunt de rasă și care au stăpâni!

Stăpânii câinilor care nu sunt de rasă au obligația microcipării și sterilizării acestora, astfel încât să fie prevenit abandonul.

Până acum, mai multe organizații neguvernamentale au realizat campanii de sterilizare gratuită în Timișoara cu sprijinul Primăriei.

Pentru a asigura gestionarea populaţiei de câini fără stăpân, prevenirea abandonului și promovarea respectării legislației specifice și a creșterii responsabile a animalelor de companie, Primăria Timișoara va face o nouă campanie de sterilizare gratuită.

Pentru a putea derula campania, este necesară aprobarea Studiului de fundamentare, Caietului de sarcini și a Contractului cadru privind achiziţia, prin concesionare, de servicii medical veterinare: sterilizarea câinilor aparţinând rasei comune şi metişii acestora, aflaţi în proprietatea persoanelor fizice cu venituri reduse și domiciliul sau reşedinţa în Timişoara.

Deţinătorii de câini de rasă comună sau metişi care doresc să beneficieze de subvenţionarea sterilizării câinilor pe care îi deţin depun o solicitare în acest sens la consiliile locale. Consiliile locale transmit persoanelor care au făcut solicitarea adresa cabinetelor medicale veterinare de liberă practică către care s-a făcut concesionarea sterilizărilor, împreună cu un bon de ordine cu numele şi adresa deţinătorului câinelui, care va fi parafat şi semnat de medicul veterinar după efectuarea operaţiei de sterilizare.

Conform legislației în vigoare, consiliile locale pot subvenţiona total sau parţial sterilizarea acestor câini, prin concesionarea operaţiunilor de sterilizare către unul sau mai mulţi medici veterinari de liberă practică, organizaţi în condiţiile legii.

Prin sterilizare vor putea fi evitate alte costuri pentru gestionarea populației de câini fără stăpân, în mod particular privind prinderea și îngrijirea puilor abandonați”, transmit reprezentanții Primăriei.

Astfel, se propune printr-un proiect de hotărâre demararea achiziţiei pentru servicii medical veterinare prin licitaţie publică deschisă, valoarea estimată fiind de 267.750  lei fără TVA, respectiv 318.622,50 lei cu TVA, iar durata contractului de concesiune este de 2 ani sau până la epuizarea sumei. Suma pentru un câine ar fi de 107 lei fără TVA.

Conform estimărilor, 2500 de câini ar putea fi sterilizați, după cum arată o estimare făcută de departamentul de specialitate al Primărie.

Proiectul de hotărâre urmează să fie publicat pe site-ul www.primariatm.ro

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

VIDEO: Revoltă lângă Timişoara! Părinţii copiilor cu dizabilităţi şi cu probleme financiare cer redeschiderea Centrului de Zi

Scandalul din comuna Dumbrăviţa, pe tema Centrului de Zi pare fără sfârşit, în contextul în care locaţia rămâne închisă, din cauză că nu mai are licenţă de funcţionare.

Ţeapă marca PNL – Nica! Acuzaţii gave ale USR-iştilor, cu privire la restaurarea Castelului Huniade

USR Timiș trage un semnal de alarmă cu privire la firma care se va ocupa de proiectul tehnic pentru restaurarea Castelului Huniade.

Înjunghiați într-o parcare la intrarea în Timișoara! Doi cetățeni turci au ajuns în stare gravă la spital

Scandal într-o parcare de tiruri, la marginea Timișoarei, între trei cetățeni turci! Doi dintre ei au ajuns la spital, după ce au fost înjunghiați.

email: [email protected] | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.