Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Timișoara City Marathon, un real succes! Numărul participanţilor s-a dublat la a doua ediție

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Aproape 1000 de persoane au participat în 28 Octombrie 2018 la cea de-a doua ediție Timișoara City Marathon.

Cursa de maraton a avut un număr dublu de participanți în 2018, la start fiind înscrise 84 de persoane interesate să parcurgă distanța dintre Otelec și Timișoara (Piața Libertății) pe malul canalului Bega.

A doua cea mai solicitată cursă a fost cea de semimaraton, cu aproape 300 de persoane la start, semn că în Timișoara comunitatea alergătorilor de anduranță este în creștere. Alte aproape 600 de persoane s-au înscris la semimaraton ștafetă și la crosurile de 10, 5 și 2 km, ultima cursă având în prima linie câteva zeci de copii, cu vârstă de la 3 ani, care au alergat alături de părinți sau bunici.

CITEŞTE ŞI:  Timișul are o strategie turistică pe următorii 10 ani!

“A fost un eveniment cu multă emoție, am simțit prietenia alergătorilor, aprecierea lor pentru acest eveniment care vorbește despre noi, despre istoria noastră și despre capacitatea noastră de a construi împreună. Dincolo de activitatea sportivă, Timișoara City Marathon este un eveniment pe care îl organizăm cu dorința de a aduce oameni împreună, de a consolida comunitatea locală”, a spus Valentin Mureșan, coordonatorul evenimentului.

Surpriza pentru alergători a fost participarea Asociației Eugeniu de Savoya prin garda cetății, care a oferit un spectacol de istorie publicului. Uniformele gărzii, ținuta plină de semnificație, startul dat cu tunul au creat o atmosferă specială care a tras și public susținător pentru alergători.

Cavalerii maratoniști, prinții de la semimaraton, solii cetății și batalionul au transformat Timișoara City Marathon într-o lecție de istorie la care cei prezenți au participat cu bucurie.

Rezultatele competiției sportive, cu clasamentul câștigătorilor, pot fi consultate pe www.timisoaracitymarathon.ro.

CITEŞTE ŞI: FOTO: Trei victime şi pagube uriaşe, după un incendiu devastator! Pompierii s-au chinuit 8 ore să stingă flăcările

Timisoara City Marathon este organizat de Club Sportiv Asociația Alergotura, o comunitate de alergători și voluntari care promovează alergarea pentru îmbunătățirea sănătății, a performanței intelectuale, apartenența la comunitate și a calității vieții.

În 2019, cea de-a treia ediție va avea loc în data de 27 Octombrie.

 

 

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login