Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Competiţie unică în România, organizată lângă Timişoara, după 100 de ani de absenţă!

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Derby-ul Românei la echitaţie, una dintre cele mai spectaculoase competiţii de profil, revine în Banat, după un secol.

În urmă cu aproape 100 de ani, Școala de Cadeți a armatei Austro-Ungare, a organizat pe actualul teren al Parcului Botanic din Timișoara, proba de echitație “Calul de Arme”.

Este o probă de complexă de dresaj și sărituri peste obstacole fixe, în care militarii își puneau în valoare caii.

De atunci și până în prezent, în Banat, această disciplină a echitației a fost dată uitării.

CITEŞTE ŞI: Alertă în arestul Poliţiei! Un bărbat de 32 de ani s-a spânzurat cu un cearşaf

Domeniul Herneacova și Federeația Ecvestră Română, aduce din nou, în Banat, o această competiție ecvestră unică în România.

Este un eveniment dedicat întregii familii, iubitorilor de natură, pasionaților de cai sau, pur și simplu, admiratorilor eleganței și adrenalinei.

Competiția este etapă de calificare pentru Campionatul Național de probă completă și se va desfăsura pe două terenuri.

În cadrul probei de Dresaj, fiecare pas și mișcare a cuplului cal-călărețului sunt atent cântărite de echipa de arbitri, iar accentul este pus pe controlul calului.

Coamele cailor sunt atent împletite, iar călăreții o vestimentație pe măsură.

Echipa călăreț-cal trebuie să execute o serie de mișcări impuse, primind note, iar criteriile de departajare constau în acuratețea mișcărilor, echilibru, suplețe, grad de cooperare al calului, viteza de reacție, fluența și precizia execuției, corelarea mișcărilor la pas, trap, galop, opriri la comandă, atenția și încerederea acordată călărețului.

cal

CITEŞTE ŞI: Pro România vrea să câştige Primăria Timişoara! Cine va intra în luptă cu actualul edil, Nicolae Robu?

În cazul calului se notează reacția acestuia la execuția comenzilor, iar în cazul călărețului se ține cont de corectitudinea poziției şi claritatea comenzilor către cal. Se notează, de asemenea și armonia cuplului călăreț-cal.

În proba de cross, cea mai spectaculoasă, sportivii trebuie să sără peste bușteni, căruțe, ziduri şi baloți de paie, într-un traseu ce trebuie parcurs în viteză.

Derby-ul României la echitaţie se va desfăsura sâmbătă și duminică pe arenele Domeniului Herneacova între orele 9.00 și 17.00, iar intrarea este liberă!

 

 

 

1 comentariu

  • Alex

    Mult blabla plictisitor. Păcat, că Nimeni nu citește atîta, că sa afle abia la final unde si când se va ține !! Misiune eșuată de informare !
    Jurnaliști amatori...

    Raportează Alex Duminică, 14 Iulie 2019 16:23 Link la comentariu

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login