Spitalul Victor Babeș Timișoara se alătură campaniei de realizare gratuită a mamografiilor

Medicii de la Spitalul Victor Babeş vin în sprijinul femeilor, pentru descoperirea precoce a unui posibil cancer mamar.

Proiectul din care mai fac parte Institutul Oncologic “Prof Dr. Ion Chiricuță” Cluj-Napoca și Spitalul Municipal Timișoara prevede realizarea,  în mai multe centre, de mamografii femeilor cu vârsta cuprinsă între 50 și 69 de ani, din vestul țării.
Peste jumătate dintre pacientele investigate trebuie să provină din mediul rural.

CITEŞTE ŞI: Satul mămicilor! Aplicaţia care le ajută pe femeile cu copii să îşi creeze o comunitate virtuală

Mamografia este investigația imagistică ce permite depistarea cancerului de sân cu aproape 2 ani înainte ca acesta să poată fi palpat.

De altfel, este singura metodă pentru vizualizarea microcalcificărilor.

“Încă de anul trecut, în Centrul de Imagistică al spitalului nostru funcționează un Mamograf digital 3D cu tomosinteza. Sensibilitatea investigației făcută cu acest aparat, care durează câteva minute, este de aproape 80 la sută. Mamograful permite scanarea cu mare acuratețe, obținându-se imagini cu o rezoluție foarte ridicată. Analiza imagistică presupune radiografia în două planuri a sânului, cu doze reduse de raze X. În cadrul acestui proiect, ne dorim să efectuăm câteva mii de mamografii pacientelor incluse în program, din grupa de vârstă 50-69 de ani”, spune Diana Manolescu, directorul medical al Spitalulului Victor Babeș Timișoara.

În România, în fiecare an, peste 6.000 de femei sunt diagnosticate cu această maladie. Depistarea cancerului într-o formă incipientă duce la o rată de supraviețuire de peste 95%.   

Proiectul „Fii responsabilă de sănătatea ta – programe regionale de prevenţie, depistare precoce, diagnostic și tratament precoce al cancerului de sân – etapă II – Regiunile de dezvoltare: Nord-Vest, Vest” este coordonat din partea Spitalului Municipal Timișoara de dr. Olimpia Oprea.

CITEŞTE ŞI: Șoferii timișoreni nu vor fi amendați din cauza lipsei abonamentului de parcare, până în 22 aprilie!

Pentru a putea fi incluse în acest program, pacientele trebuie să locuiască în județele Timiș, Arad, Caraș-Severin sau Hunedoara.

În Centrul de Imagistică de la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara se pot face atât investigații mamografice, cât și ecografii și RMN de sân.

 

 

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

VIDEO: Revoltă lângă Timişoara! Părinţii copiilor cu dizabilităţi şi cu probleme financiare cer redeschiderea Centrului de Zi

Scandalul din comuna Dumbrăviţa, pe tema Centrului de Zi pare fără sfârşit, în contextul în care locaţia rămâne închisă, din cauză că nu mai are licenţă de funcţionare.

Ţeapă marca PNL – Nica! Acuzaţii gave ale USR-iştilor, cu privire la restaurarea Castelului Huniade

USR Timiș trage un semnal de alarmă cu privire la firma care se va ocupa de proiectul tehnic pentru restaurarea Castelului Huniade.

Înjunghiați într-o parcare la intrarea în Timișoara! Doi cetățeni turci au ajuns în stare gravă la spital

Scandal într-o parcare de tiruri, la marginea Timișoarei, între trei cetățeni turci! Doi dintre ei au ajuns la spital, după ce au fost înjunghiați.

email: [email protected] | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.