Spitalul Judeţean în 2016, mai mult şantier decât unitate spitalicească!

Spitalul Judeţean din Timişoara a intrat într-un amplu proces de modernizare! 

Astfel că pe parcursul anului 2016, unitatea spitalicească s-a transformat în şantier. Şapte milioane de lei, bani proveniţi de la Consiliul Judeţean, au fost investite numai în lucrările de infrastructură, iar alte câteva milioane de lei în aparatură, însă pentru acest lucru banii au venit de la Ministerul Sănătăţii. 

Toate secţiile au intrat în reabilitare în acest an, în plus au fost dotate cu aparatură nouă, ba mai mult secţii care nu au fost reabilitate de zeci de ani, acum sunt printre cele mai moderne din ţară.

Reparaţii au avut loc în toate secţiile spitalului şi mă refer aici la secţiile de neurologie, cardiologie, chirurgie vasculară, neurochirurgie, diabet zaharat, gastroenterologie, secţiile de chirurgie. Suntem în plină renovare a compartimentului de explorări funcţionare, care îşi mută locaţia în fosta secţie de imunologie. Am renovat morga şi avem una dintre cele mai moderne unităţi de prosectură din România, de asemenea am făcut investiţii masive lângă amfiteatru, o construcţie nouă, unde va fi o garderobă pentru Spitalul Judeţean, iar o parte va deservi arhiva spitalului. Investiţii am făcut şi în Maternitatea Bega, am înlocuit toate geamurile şi uşile, suntem în procedură  de renovare a anumitor saloane, terminăm dpuă săli de operaţie, iar după sărbători vor fi apte de funcţionare. Am reuşit să finalizăm şi staţia de sterilizare, am avut investiţii în infrastructură, iar aparatura a fost finanţată de Ministerul Sănătăţii. Din acest punct de vedere suntem foarte mulţumiţi de ritmul în care s-au finalizat lucrările de modernizare la Blocul Operator de la Chirurgie, am renovat o sală de operaţie, suntem în curs de renovare pentru cealaltă sală şi ne aproiem de final. La Urologie am renovat una dintre cele trei săli de la Blocul Operator, iar la Neurochirugie una este complet funcţională şi a fost redată circuitului medical, iar alta este în curs de renovare. Practic putem spune că spitalul a arătat mai mult ca un şantier în acest an”, spune managerul Spitalului Judeţean din Timişoara, Marius Craina.

Spitalul Judeţean a băgat şapte milioane de lei în reparaţii, iar alte nouă în investiţii, numai în anul 2016. Lucrările de modernizare vor continua şi anul viitor, când unitatea spitalicească vrea să ceară Consiliului Judeţean peste nouă milioane de lei., pentru finalizarea lucrărilor Astfel, la sfârşitul anului 2017, începutul lui 2018, Spitalul Judeţean va fi modernizat în totalitate.  

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Arabii, interesați de dezvoltarea unui centru logistic la Aeroport, în vizită la Timișoara!

Reprezentanții Abu Dhabi Ports Group din Emiratele Arabe Unite și a ADQ Abu Dhabi s-au întâlnit astăzi la Timișoara cu oficiali ai Ministerului Transporturilor, dar și cu conducerea Aeroportului Internațional Timișoara, unde au discutat despre dezvoltarea unui Centru Logistic Intermodal Cargo.

Se iluminează trei artere importante din Timișoara! Încep lucrările de modernizare a sistemului public prin înlocuirea cu LED-uri

Primăria a semnat astăzi autorizația de construire necesară pentru demararea lucrărilor de modernizare a iluminatului public prin instalarea de becuri LED și control prin telegestiune.

email: [email protected] | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.