Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Video! Măicuţele de la Mitropolia Banatului confecţionează cearceafuri pentru spitale

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Doi kilometri de pânză, transformaţi în cearceafuri pentru bolnavii internaţi în spitalele din Timişoara.

Este un nou gest umanitar, al mitropoliei Banatului care vine în sprijinul pacienţilor şi al cadrelor medicale.

Măicuţele lucrează de zor, pentru a confecţiona 1.400 de lenjerii de pat şi peste 400 de prosoape, care sunt livrate, gratuit, Spitalului Judeţean şi Spitalului de Boli Infecţioase.

“S-au procurat 2 km de material, însă poate pentru cineva înseamnă o cantitate foarte mare. Totuşi nu este o cantitate exagerată, pentru că, în spitale la care vom duce cearceafurile, vor ajunge pentru cel mult o lună de zile. Aşa că îi îndemn pe cei care pot, să vină către noi, să vină în sprijinul spitalelor”, a declarat mitropolitul Banatului, ÎPS Ioan Selejan.

CITEŞTE ŞI: CJ Timiș asigură cazare pentru medici și alocă o nouă tranșă de bani pentru spitale, în contextul pandemiei de coronavirus!

Măicuţele au găsit imediat întrebuinţarea materialului primit, pe care au decis să îl transforme în cearceafuri şi prosoape pentru spitalele din Timişoara.

“Având în vedere situaţia care există în aceste zile în spitalele din România, s-au achiziţionat 2 km de material din care se confecţionează lenjerie de unică folosinţă, pentru secţiile de ATI”, a spune Maica Anastasia.

Materialul este taiat la dimensiunea de 1,3m X 2,20 m, cearceafurile rezultate sunt pregăite in pachete de câte 50 de bucăţi, după care iau drumul spitalelor.

“Ne aflăm în sala de conferinţe a Centrului Eparhial, unde timp de aproape 50 de ani s-au ţinut conferinţe pe tema slujirii Bisericii, a iubirii, a credinţei şi a solidarităţii, iar în momentul acesta, vedem aceste vituţi creştine, lucrând”, explică Maica Nicoleta.

Din cei 2 kilometri de pânză, se confecţionează aproape 1500 de cearceafuri şi peste 400 de prosoape.

“Este un ajutor preţios, pentru că în îngrijirea acestor bolnavi curăţenia este cel mai important lucru, dar dincolo de valoarea material, faptul că avem Biserica alături de noi are şi o valoare spirituală”,  a declarat Dorel Săndesc, şeful Secţiei ATI, Spitalul Judeţean Timişoara

CITEŞTE ŞI: 23 de noi decese ale unor bolnavi cu coronavirus! Bilanţul oficial creşte de la o zi la alta

Acesta nu este o acţiune izolată a Mitropoliei Banatului, pentru ajutarea spitalelor. A ajutat şi Clinica de Psihiatrie din Jebel, unde a donat peste două tonă de legume, mezeluri, zahăr, ulei, iaurturi şi gem.

 

Ultima modificare Vineri, 03 Aprilie 2020 12:36

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login