Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Pregătiri intense, la Timişoara, pentru Crăciunul pe rit vechi! Sârbii vor aprinde mâine badnjak-ul

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sărbătorile de iarnă încă nu s-au încheiat, iar pentru cei care respect calendarul Iulian, abia încep.

În Timişoara mii de sârbi sunt pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru Crăciunul pe rit vechi, care va fi sărbătorit marţi.

CITEŞTE ŞI: Postarea virală, făcută de un preot din vestul ţării! Ce reguli spune slujitorul Domnului că trebuie respectate, atunci când primim “popa cu crucea”?

Iar mâine, în ajun de sărbătoare, va fi aprins badnjak-ul, un stejar bătrân, căruia i se dă foc în curtea bisericii, obicei care simbolizează un nou început.

De asemenea, conform tradiției, arderea badnjakului aduce bunăstare, fericire și noroc tuturor celor aflați în jurul focului.

După arderea stejarului, urmează o slujbă religioasă, apoi se dă startul petrecerilor de Crăciun.

A doua zi, cei care sărbătoresc Crăciunul pe rit vechi vor participa la  Liturghie, iar la final toți credincioșii vor primi ramuri de stejar care simbolizează puterea.

CITEŞTE ŞI: Motivul pentru care secretarul de stat, Valeriu Lupu, a urcat beat la volan! PMP Timiş anunţă demisia lui

Alături de sârbi, și  basarabenii, ruşii, ucrainienii, macedonenii şi armenii celebrează Crăciunul pe rit vechi, urmând ca săptămâna viitoare să petreacă Revelionul.

 

 

 

Ultima modificare Duminică, 05 Ianuarie 2020 16:39

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login