Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Pământul bănăţean, celebrat la Centrul Româno-German de Pregătire și Perfecționare Profesională în Domeniul Agriculturii din Voiteg

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ateliere de aranjamente florale, de pictură sau de culturi in vitro. Sunt doar câteva dintre activităţile prin care a fost marcată Ziua Pământului Bănăţean.

Evenimentul s-a desfăşurat la Centrul Româno-German de Pregătire și Perfecționare Profesională în Domeniul Agriculturii şi este deja unul cu tradiţie.

CITEŞTE ŞI: UVT, decorată de Casa Regală! A primit distincţia Crucea Casei Regale a României

ziua pamantului

Anul acesta a avut loc cea de-a V-a ediţie şi a adunat zeci de elevi ai școlilor gimnaziale din Voiteg, Livezile, Banloc, Birda, Liebling, Ghilad, Stamora-Moravița, Variaș, Margina, Jebel și Jamu Mare.

Micuţii au încântat publicul printr-un minunat cântec și joc popular precum și recitând poezii în grai.

Totul a culminat cu un grandios spectacol folcloric.

De asemenea, ansamblul Edelweiss din Deta a făcut senzaţie printre cei prezenţi, cu deosebitele costume populare germane cu dansul specific zonei.

dans popular

“Continuând tradiţia Școlii Agricole din Voiteg am organizat şi în acest an, în partenriat cu Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului <<Regele Mihai I al României>> din Timișoara o serie de manifestări, în cadrul evenimentului <<Ziua Pământului Bănăţean – ediţia a V-a, 2019>>.  Proiectul, cofinanțat de Consiliul Județean Timiș, îmbină armonios viața culturală cu cea a satului tradițional bănățean. Întregul eveniment gravitează în jurul spuselor lui Constantin Noica: <<În cultură nimic nu trebuie pierdut, totul trebuie transmis și reînnoit>>", a declarat directorul Centrului Româno-German de Pregătire și Perfecționare Profesională în Domeniul Agriculturii din Voiteg, Ciprian Fora.

CITEŞTE ŞI: Cele mai performante firme timișene în 2018, premiate la Gala Excelenţei în Afaceri – Topul Firmelor!

În cea de-a doua parte a evenimentului, elevii au participat la o serie de ateliere de creație în care au putut descoperi tainele și frumusețile naturii:

- Atelierul de culturi in vitro "O Plantă dintr-o Celulă"

- Atelierul de olărit "Olăritul tradițional"

- Atelierul de aranjamente florale "Înflorim în Octombrie"

- Atelierul de pictură "Natura"

- Atelierul de terarii "Natura în miniatură"

 

atelier de pictura

atelier

 

 

 

Ultima modificare Duminică, 27 Octombrie 2019 20:50

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login