Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Nu ai cu cine să îţi laşi copiii? Primăria Timişoara te ajută să plăteşti o bonă! Cine poate beneficia de acest sprijin financiar?

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Mâine va avea loc o nouă şedinţă a Consiliului Local Timişoara, în cadrul căreia se va supune votului, printre altele, propunerea prin care familiile cu copii să fie ajutate să îşi angajeze o bonă.

Mai exact, tinerii care au venituri de cel mult 3.500 de lei pe lună şi nu au cu cine să îşi lase copiii, pot solicita de la Primărie, bani pentru a plăti o persoană care să stea cu cei mici.

CITEŞTE ŞI: Modernizare în forță! Strada Mareșal Constantin Prezan intră în reabilitare. Investiția este de aproape 10 milioane de euro

“De ajutorul financiar acordat de Consiliul Local al Municipiului Timișoara pentru plata serviciilor oferite de bonă vor putea beneficia persoanele care au în întreținere copii de vârstă preșcolară și ale căror venituri sunt de până la 3.500 lei pe membru de familie. Ajutorul financiar pentru plata serviciilor oferite de bonă se acordă pe bază de cerere și acte doveditoare privind componeneța familiei și a veniturilor nete lunare realizate în ultimile 6 luni anterioare depunerii cererii. De asemenea, ajutorul financiar se acordă lunar pentru fiecare copil de vârstă preșcolară care nu este înscris la creșă/grădiniță sau pentru care solicitantul nu a refuzat un loc la creșă/ grădiniță ori nu a retras copilul de la creșă/grădiniță”, se arată în referatul proiectului care va fi supus votului.

În cazul în care propunerea va fi aprobată, situaţia va fi gestionată de Direcţia de Asistenţă Socială, care în primă fază va primi în acest scop, suma de 600.000 de lei.

Conform estimărilor autorităţilor, banii vor ajunge pentru 845 de persoane, care îndeplinesc condiţiile pentru a beneficia de acest ajutor.

CITEŞTE ŞI: Accident înfiorător! Motociclist aproape mort, din cauza unei şoferiţe care abia a obţinut permisul de conducere!

Nivelul maxim al sumei care poate fi primită pentru fiecare copil în parte este de 710 lei, în cazul familiilor care au venituri de cel mult 2.100 de lei pe membru de familie.

Dacă venitul este cuprins între 2.101 lei şi 2.500 de lei, ajutorul financiar este de 550 de lei pe lună, iar în cazul în care veniturile fiecărui membru de familie este curpins între 2.501 şi 3.000 de lei, se acordă doar 390 de lei de la bugetul local.

Cea mai mică sumă, de 250 de lei, este prevăzută pentru familiile în care ventul fiecărui membru este cuprins între 3.001 şi 3.500 de lei.

 

 

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login