Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Galerie foto: Distracţie, în creierii munţilor! Ce eveniment a avut loc, în acest weekend, în comuna Tomeşti?

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Peste 300 de artişti, mii de spectatori, vreme frumoasă şi multă voie bună. Sunt reperele evenimentului care s-a desfăşurat în localitatea Tomeşti, judeţul Timiş.

CITEŞTE ŞI: Un tânăr de 26 de ani este de negăsit! A dispărut de acasă în urmă cu o săptămână. L-ați văzut?

Este vorba despre Nedeea Românilor de Pretutindeni, care a ajuns deja la cea de-a 46-a ediţie.

“An de an, ducem tradiţia mai departe şi încercăm să aducem aici, în această zonă frumoasă, cele mai îndrăgite ansambluri folclorice şi cei mai îndrăgiţi artişti, tocmai pentru ca lumea să simtă că e sărbătoare”, a spus primarul comunei Tomeşti, Costel Medelean.

Şi, ca la orice sărbătoare, oaspeţii de seamă nu au întârziat să apară. Astfel că la eveniment au fost prezenţi şi preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra, deputratul PNL, Marilen Pirtea şi ministrul Românilor de Pretutindeni, Natalia Intotero.

“Este o mare bucurie să fiu alături de oameni care prețuiesc într-atât tradițiile și spiritul românesc și reușesc să le transmită prin arta lor. La Nedeea Românilor de Pretutindeni vin români din Torac, Mako sau Gyula și ne dovedesc tuturor cum muzica, dansul și meșteșugurile tradiționale ne unesc, ne aduc împreună. Avem mare nevoie de unitate si de forţa pe care aceasta ne-o da, ca popor”, a spus ministrul Românilor de Pretutindeni, Natalia Intotero.

CITEŞTE ŞI: Imagini emoționante de la un accident! Ce au făcut salvatorii cu niște pui de pisică rămași orfani?

“Consiliul Judeţean Timiş susţine în fiecare an acest eveniment, care s-a dovedit a fi unul extrem de apreciat, atât de public, cât şi de artiştii care nu refuză niciodată invitaţia de a veni aici. Iar tot acest program artistic este dublat, de ce să nu recunoaştem, de decorul de vis, de care avem parte aici, în această zonă de munte”, a declarat preşedintele Consiliul Judeţean Timiş, Călin Dobra.

Nedeea Românilor de Pretutindeni reuneşte an de an ansambluri din România, dar şi din Banatul Istoric şi din Ungaria.

În acest an, la ediţia cu numărul 46, în cele două zile de sărbătoare, pe scenă au urcat peste 300 de artişti din comunităţile istorice.

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login