Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Doliu, pe scena artistică! Dumitru Fărcaş, legenda taragotului, a murit pe un pat de spital

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lumea muzicii populare din România şi nu numai este din nou în doliu, după ce îndrăgitul taragotist Dumitru Fărcaş s-a stins din viaţă.

CITEŞTE ŞI: Un tânăr de 18 ani s-a pierdut pe munte! A fost găsit de jandarmi după patru ore de căutări

Conform apropiaţilor, artistul a murit într-un spital din Cluj, unde era internat în urma unui infarct pe care l-a suferit.

Dumitru Fărcaş a împlinit 80 de ani în luna mai, ocazie cu care preşedintele Klaus Iohannis i-a oferit Ordinul Naţional „Serviciu Credincios” în grad de cavaler.

El şi-a început cariera în anii 50 şi a făcut parte din Ansamblului Folcloric Naţional „Transilvania”, cunoscut atunci sub numele de „Ansamblul Maramureşului”, fiind membru fondator.

CITEŞTE ŞI: Caz şocant, pe stradă! O femeie a fost răpită ziua în amiaza mare şi băgată cu forţa într-o maşină

În anul 1962, a fondat Orchestra de muzică populară „Mărţişorul” a Casei de Cultură a studenţilor din Cluj-Napoca, cu care a obţinut numeroase premii naţionale şi internaţionale. De-a lungul carierei sale i s-a acordat titlul de onoare al oraşelor Phenian (Coreea de Nord) , Cluj-Napoca, Bucureşti, Reşiţa şi Baia Mare.

În 1970 a devenit membru al Uniunii Artiştilor Muzicieni din Elveţia „SUISSA”. În anii 1977 şi 1999, maestrul a primit din partea Institutului - Smithsonian Washington DC, SUA, diplome de onoare.

 

 

Ultima modificare Marți, 07 August 2018 11:07

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login