Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Care este semnificaţia bradului de Crăciun?

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Una dintre cele mai importante tradiţii, asociate sărbătorii Naşterii Domnului o reprezintă, cu siguranţă, împodobirea pomului de Crăciun.

Se spune despre brad că este un pom al vieții pentru că el rămâne verde tot timpul, simbolizându-L astfel, pe Isus Hristos, veșnic viu.

Despre obiceiul bradului de Crăciun nu se știe exact de unde a luat naștere. Se bănuiește că pomul de Crăciun ar fi apărut pentru prima dată la popoarele germanice. În România bradul de Crăciun a fost împodobit pentru prima dată în palatul regelui Carol I de Hohenzollern, în anul 1866, iar de atunci românii au preluat această tradiție.

La început, bradul de Crăciun era împodobit cu fructe, flori de hârtie sau biscuiți. În timp, s-a trecut la ornarea acestuia cu globuri de sticlă, beteală, bomboanele de ciocolată şi instalații luminoase. Există, de asemenea, obiceiul ca în vârful bradului să fie așezată o stea, simbol al stelei care i-a călăuzit pe magi până la Betleem. Despre aceasta se spune că aduce noroc și duce la îndeplinire dorințele.

Bradul de Crăciun este o tradiție oarecum recentă în România, dar este cel mai îndrăgit obicei al sărbătoriilor de iarnă, datorită simbolurilor care i se asociază, și anume: dragoste, bucurie, fericire, împlinire, speranță, viață, sănătate şi... magie.

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login