Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Canalul Bega redevine navigabil! Vom merge cu vaporaşele până în Serbia! Astăzi s-a semnat contractul de execuţie a lucrărilor

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Poiectul transfrontalier prin care canalul Bega va fi din nou navigabil a intrat în linie dreaptă, odată cu semnarea contractelor de dirigenţie de şantier şi execuţie a lucrărilor.

Documentele au fost parafate astăzi, la Timişoara, unde a fost prezent şi ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş.

CITEŞTE ŞI: Mamă disperată! I-a dispărut fata de acasă de două ori într-o săptămână!

“Valoarea totală a proiectului este de 13,85 milioane euro din care 11,77 milioane euro sunt bani de la Uniunea Europeana prin programul IPA. Jumătate din aceşti bani revin părţii române, iar cealaltă jumatate, părţii sârbe. Pe canalul Bega avem 114,5 km porţiune navigabilă, aproximativ 44,5 km sunt pe teritoriul României, iar restul, pe teritoriul sârbesc. Pentru a-l face navigabil trebuie să reparăm nodul hidrotehnic de la Sânmihai. Navigarea se poate face dacă ecluzele sunt funcţionale: ecluza de pe partea romană şi alte două, pe partea sârbă. Astăzi am solicitat public, un grafic fizic de lucrări, pe care să îl prezinte constructorul, pentru că de astăzi încolo putem cere acest lucru. Acest grafic trebuie să fie prezentat liderului de proiect, ABA Banat şi în baza lui, domnul Bojin are obligaţia de a informa ziua în care vom avea primele utilaje la nodul hidrotehnic Sânmihaiu Român”, a declarat Ioan Deneş, ministrul Apelor şi Pădurilor.

Contractele semnate astăzi au o valoare totală de 5.702.688 de euro, iar lucrările au termen de finalizare luna august a anului 2021.

CITEŞTE ŞI: Miner în comă, în urma unui accident de muncă! A fost prins de o surpare de pământ

„Prin repararea nodurilor hidrotehnice Sânmihaiu Român, Klek și Srpski Itebej, realizarea traseulului de biciclete pe sectorul sârbesc și conectarea la traseul românesc de biciclete, se realizează o legătură între Timișoara și Zrenjanin de-a lungul Canalului Bega și astfel vor apărea oportunități mai largi de cooperare comercială și economică. De asemenea, va avea ca rezultat motivația, crearea și dezvoltarea legăturilor de transport corespunzătoare de ambele părți ale frontierei, precum și promovarea bunei vecinătăți și a cooperării între România și Serbia”, a declarat Titu Bojin, directorul Administraţiei Bazinale de Apă Banat.

 

 

 

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login