Și nevăzătorii pot traversa strada în siguranță, la Timișoara

| Alice Trifu | | Lasă un comentariu

Noul sistem inteligent de management al traficului ce a fost implementat la Timișoara nu a fost gândit să vină doar în sprijinul șoferilor!

Acesta trebui să  asigure și siguranța pietonilor. În acest context, un aspect important l-a reprezentat siguranța ce au probleme cu vederea.

Mai exact, acum nevăzătorii pot găsi, în majoritatea intersecțiilor din Timișoara semafoare dotate cu sisteme acustice. Acestea scot sunete atunci când culoarea semaforului este verde, astfel ca traversarea să fie facilitată.

În total, în cadrul proiectului de „traffic management” a fost montate peste 500 de astfel de dispozitive, în majoritatea zonelor din oraș.

„Au fost montate 537 de dispozitive acustice pentru nevăzători, la trecerile de pietoni. Timișoara a fost deficitară la acest capitol și aveam o datorie să rezolvăm lipsa acestor dispozitive, iar prin acest proiect am rezolvat-o aproape în întregul oraș”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Vă reamintim că în cadrul proiectului de management al traficului, 44 de intersecții au fost semaforizate, iar în alte 90 s-au modernizat semafoarele existente. Toate aceste intersecții vor fi de acum încolo monitorizate video, cu ajutorul a 230 de camere de supraveghere. De asemenea, de acum în Timișoara există 13 radare de informare și 30 de panouri de afișare. Valoarea proiectului a fost de aproximativ 24 milioane de lei, iar banii au venit de la Uniunea Europeană.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

VIDEO: Revoltă lângă Timişoara! Părinţii copiilor cu dizabilităţi şi cu probleme financiare cer redeschiderea Centrului de Zi

Scandalul din comuna Dumbrăviţa, pe tema Centrului de Zi pare fără sfârşit, în contextul în care locaţia rămâne închisă, din cauză că nu mai are licenţă de funcţionare.

Ţeapă marca PNL – Nica! Acuzaţii gave ale USR-iştilor, cu privire la restaurarea Castelului Huniade

USR Timiș trage un semnal de alarmă cu privire la firma care se va ocupa de proiectul tehnic pentru restaurarea Castelului Huniade.

Înjunghiați într-o parcare la intrarea în Timișoara! Doi cetățeni turci au ajuns în stare gravă la spital

Scandal într-o parcare de tiruri, la marginea Timișoarei, între trei cetățeni turci! Doi dintre ei au ajuns la spital, după ce au fost înjunghiați.

email: [email protected] | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.