Sesiune de admitere încheiată cu succes la Universitatea de Vest din Timișoara

Odată cu luna iulie s-a încheiat cu succes și prima sesiune a procesului de admitere la studii universitare, pentru anul 2022-2023, la Universitatea de Vest din Timișoara.

Cu peste 6.000 de candidați și peste 3.400 de locuri finanțate de la bugetul de stat și cu taxă, ocupate la ciclul de studii universitare de licență, UVT a demonstrat că rămâne una dintre principalele opțiuni ale tinerilor pentru continuarea studiilor.

Cele mai căutate programe de studii universitare ale Universității de Vest din Timișoara de către candidați în această sesiune de admitere, cu o concurență semnificativă, au fost cele de Informatică, Psihologie, Kinetoterapie și motricitate specială, Media digitală, Drept, Informatică economică, Pedagogia învățământului primar și preșcolar, Biologie, Limbi moderne aplicate și Design.

Pentru a sprijini candidații în alegerea corectă a programului de studii universitare care li se potrivește cel mai bine, și în acest an UVT, prin intermediul Centrului de Consiliere și Orientare în Carieră (CCOC), au fost oferite servicii gratuite de consiliere, prin intermediul webinarelor, platformei de testare psihovocațională YTM și ședințelor de consiliere individuală, atât pe parcursul anului școlar, cât și în perioada procesului de admitere.

Mai mult, pentru a veni mai aproape de candidați, pe parcursul lunii iulie reprezentanții UVT au fost prezenți timp de 11 zile și în centre de admitere din 9 județe: Alba, Arad, Bihor, Caraș-Severin, Hunedoara, Mehedinți, Gorj, Satu Mare și Vâlcea.

Începând cu jumătatea lunii august, platforma de admitere online a UVT va fi deschisă pentru a doua sesiune a procesului de admitere aferent anului universitar 2022-2023, iar candidații vor putea aplica pentru acele programe de studii unde încă mai există locuri disponibile. Toate informațiile despre procesul de admitere la UVT vor fi disponibile în continuare pe site-ul admitere.uvt.ro.

Și în acest an, UVT a demonstrat că este nu doar cea mai dinamică universitate din România, ci și cea mai curajoasă, asumându-și riscul de a organiza probe de admitere pentru toate programele de studii pe care le ofertează. Curajul nostru a fost răsplătit de candidați, numărul mare de aplicanți dovedindu-ne că aceștia au preferat să treacă printr-un proces de selecție riguros, pentru a intra la o universitate de prestigiu. Ca întotdeauna, avem programe de studii care se remarcă printre preferințele tinerilor, dar sunt convins că toate programele de studii universitare organizate de UVT sunt competitive și pot asigura desăvârșirea profesională a studenților care le aleg. Îi așteptăm și în toamnă pe candidați ce se vor orienta spre procesul de admitere de la UVT, pentru a ne întregi comunitatea, completând locurile care încă sunt disponibile pentru anumite specializări. Become your best!”, spune rectorul Universității de Vest din Timișoara, Marilen Pirtea.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

VIDEO: Revoltă lângă Timişoara! Părinţii copiilor cu dizabilităţi şi cu probleme financiare cer redeschiderea Centrului de Zi

Scandalul din comuna Dumbrăviţa, pe tema Centrului de Zi pare fără sfârşit, în contextul în care locaţia rămâne închisă, din cauză că nu mai are licenţă de funcţionare.

Ţeapă marca PNL – Nica! Acuzaţii gave ale USR-iştilor, cu privire la restaurarea Castelului Huniade

USR Timiș trage un semnal de alarmă cu privire la firma care se va ocupa de proiectul tehnic pentru restaurarea Castelului Huniade.

Înjunghiați într-o parcare la intrarea în Timișoara! Doi cetățeni turci au ajuns în stare gravă la spital

Scandal într-o parcare de tiruri, la marginea Timișoarei, între trei cetățeni turci! Doi dintre ei au ajuns la spital, după ce au fost înjunghiați.

email: [email protected] | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.