Serviciile medicale școlare ale Primăriei Timișoara vor fi digitalizate, în urma unor donaţii!

Serviciul Public Asistență Medicală Școlară din cadrul Primăriei Timișoara va fi dotat cu 34 de PC cu sprijinul Intel și al Asociației OneSource. Donația va ajuta ca monitorizarea stării de sănătate a copiilor din școlile și grădinițele din Timișoara să se facă într-un sistem interconectat cu datele înregistrate de medicii de familie la care aceștia sunt înscriși. Astfel, fiecare copil va avea un dosar medical complet la care să aibă acces medicii care au grijă de copii.

Donație Intel România și Asociația One Source constă din 34 de PC-uri, 34 de monitoare și toate perifericele necesare. Toate acestea fac posibil startul digitalizării activității Serviciului Public Asistență Medicală Școlară al Municipiului Timișoara.

Aceste donații vor ajuta administrația locală să înceapă să documenteze electronic interacțiunile medic – elev și pornind de la datele specifice, reale și concrete obținute – să formuleze politici și programe locale adecvate de îmbunătățire a sănătății elevilor. Suntem în continuare deschiși la colaborări care să ne ajute să oferim un viitor mai bun copiilor din Municipiul Timișoara„, spune Diana Amza, coordonatoarea activității Serviciului Public Asistență Medicală Școlară.

Într-o etapă următoare va fi achiziționată și instalată o platformă care să faciliteze comunicarea și accesul la un set unitar de date, atât de către medicii de familie, cât și de către cei din cabinetele din școli sau grădinițe.

Facem un pas foarte important în asigurarea asistenței medicale a preșcolarilor și scolarilor din unitățile de învățământ. Un astfel de sistem permite să urmărim în dinamică dezvoltarea copilului, evoluția unei afecțiuni cronice și cel mai important să aplicăm programe de profilaxie în timp util,” spune Lia Vlaicu, medic în rețeaua de medicină școlară.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

VIDEO: Revoltă lângă Timişoara! Părinţii copiilor cu dizabilităţi şi cu probleme financiare cer redeschiderea Centrului de Zi

Scandalul din comuna Dumbrăviţa, pe tema Centrului de Zi pare fără sfârşit, în contextul în care locaţia rămâne închisă, din cauză că nu mai are licenţă de funcţionare.

Ţeapă marca PNL – Nica! Acuzaţii gave ale USR-iştilor, cu privire la restaurarea Castelului Huniade

USR Timiș trage un semnal de alarmă cu privire la firma care se va ocupa de proiectul tehnic pentru restaurarea Castelului Huniade.

Înjunghiați într-o parcare la intrarea în Timișoara! Doi cetățeni turci au ajuns în stare gravă la spital

Scandal într-o parcare de tiruri, la marginea Timișoarei, între trei cetățeni turci! Doi dintre ei au ajuns la spital, după ce au fost înjunghiați.

email: [email protected] | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.