Secția de Oncologie a Spitalului de Copii, reabilitată la cele mai înalte standarde!

Secția de transplant de celule stem din cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara, a fost reabilitată.

Acest lucru nu s-a întâmplat însă cu sprijinul autorităţilor aşa cum ar fi fost normal, ci cu ajutorul unei asociaţii care şi-a dorit să creeze condiţii mai bune pentru micuţii grav afectaţi de boală.

Deocamdată a fost reabilitat un etaj, unde funcţionează secţia de oncologie pediatrică, a fost reabilitat. Lucrările au durat aproximativ un an, însă a fost refăcut tot, a fost recompartimentat altfel, iar acum arată mult mai bine. Saloane sunt acum cu două paturi, dotate fiecare cu grupuri sanitare, podele colorate, aparatură medicală și televizoare, pentru ca cei mici să îşi distragă atenţia de la problemele cu care se confruntă.

Tot ce s-a realizat vizează securitatea bolnavului, camere cu două paturi, maxim trei, fiecare cu acces la grupul sanitar propriu. Înainte aveam camere şi cu cinci paturi, iar grupurile sanitare erau commune. Acum avem un control al aerului care intră în încăpere, aceste aparate care purifică aerul, îl pot încălzi sau răci. Avem un control al aerului respirat. Până acum am funcţionat în condiţii relativ bune, dar nu au fost de acest calibru”, a spus doctorul Margit Șerban.

Amanajarea este un lucru extraordinar pentru noi, nu atât datorită culorilor pe care le vedeţi şi a lucrurilor frumoase din jur, deci pentru noi faptul că absolut toţi pereţii interiori au fost înlocuiţi într-o secţie în care trebuie să te fereşi mai ales de infecţii cu fungi, toate instalaţiile de încălzire, de alimentare cu apă, de canalizare, instalaţiile sanitare din băi, absolut totul a fost înlocuit. Este un lucru extraordinar ca să putem avea liniştea că aceşti pacienţi sunt izolaţi şi sunt feriţi de infecţiile dintr-un spital obişnuit”, spune Smaranda Arghirescu, şed Secţie Clinica II Pediatrie a Spitalului de Copii din Timişoara.

„Etajul pe care l-au amenajat… este o bucurie să mergi acolo, dincolo de suferința care se ascunde în spatele fiecărei uși de salon, de secție, este o bucurie să vezi cum trebuie să arate un spital modern. Copilul care vine nu neapărat să se simtă ca acasă, dar măcar să se simtă ca la grădiniță – să aibă prieteni, jucării, încurajări”, spune managerul Spitalului de Copii din Timișoara, Ovidiu Adam.

Acesta nu este singurul proiect de acest gen în care se implică Asociația Dăruiește Viață. Iar pe viitor reprezentanţii acesteia vor să amenajeze toate secţiile de oncologie pediatrică din ţară.

Acest proiect, alături de cel finalizat recent la Spitalul Clinic de Copii Brașov, este un exemplu de bune practici prin care demonstrăm că putem avea și în România spitale publice la standarde occidentale. Aici copiii bolnavi de cancer sunt acum tratați așa cum ar trebui, într-un spațiu adecvat din toate punctele de vedere. Renovarea secției Spitalului din Timișoara a însemnat recompartimentarea etajului 1 într-un mod adaptat, care să permită păstrarea numărului de paturi per total, reducerea numărului de paturi din salon, precum și includerea de grupuri sanitare. Acum ne ocupăm de renovarea și reamenajarea întregii secții de oncologie pediatrică care cuprinde etajele 2, 3 și parterul”, a declarat Carmen Uscatu, președintele Asociației Dăruiește Viață.

Valoarea totală a proiectului de renovare a întregii clinici de oncologie pediatrică este de peste 1, 5 milioane de euro.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Arabii, interesați de dezvoltarea unui centru logistic la Aeroport, în vizită la Timișoara!

Reprezentanții Abu Dhabi Ports Group din Emiratele Arabe Unite și a ADQ Abu Dhabi s-au întâlnit astăzi la Timișoara cu oficiali ai Ministerului Transporturilor, dar și cu conducerea Aeroportului Internațional Timișoara, unde au discutat despre dezvoltarea unui Centru Logistic Intermodal Cargo.

Se iluminează trei artere importante din Timișoara! Încep lucrările de modernizare a sistemului public prin înlocuirea cu LED-uri

Primăria a semnat astăzi autorizația de construire necesară pentru demararea lucrărilor de modernizare a iluminatului public prin instalarea de becuri LED și control prin telegestiune.

email: [email protected] | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.