Se pregătește reabilitarea Palatului Culturii! Cum va arăta clădirea Operei?

Una dintre cele mai reprezentative clădiri din orașul de pe Bega intră în reabilitare! Fațada imobilului în care își desfășoară activitatea mai multe instituții de cultură se va schimba la față în următoarele luni.

Primăria Timișoara a realizat studiul de soluție pentru reabilitarea fațadei clădirii din Piața Victoriei în care funcționează Opera Română, Teatrul Național, Teatrul German și Teatrul Maghiar din Timișoara, iar acum documentul a ajuns la Comisia Zonală de Monumente Istorice

Referitor la reabilitarea faţadei placate cu travertin a Palatul Culturii, a fost depus  studiu de soluţie pentru intervenţia pe faţada principală, acoperită cu plăci de travertin. Este  necesară avizarea de către Comisia Zonală de Monumente Istorice, în vederea  transmiterii documentaţiei către  Comisia Naţională de Monumente care avizează soluţiile de intervenţie pe faţadă”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Deși s-a speculat că odată cu renovarea, clădirea Operei, așa cum o numesc majoritatea timișorenilor, va reveni la imaginea inițială din perioada interbelică, iată că municipalitatea a decis altceva: se va păstra fațada actuală, doar că vor surveni anumite modificări în cazul în care vor fi descoperite celebrele statui despre care se spune că sunt îngropate în actuala fațadă.

“Nu se revine la forma inițială a fațadei pentru că nu ar fi potrivit. Se va păstra fațada de acum, dar vor fi lucrări de reabilitare,  se va schimba travertinul. Dacă se va constata că acele statuiete există, atunci ele vor fi scoase și postate la vedere, dar nu în fațadă, însă ele sunt opere de artă adevărate și trebuie să le punem în valoare dacă vor fi descoperite. În principiu, ele vor fi puse simetric față de intrarea în Palatul Culturii”, a mai explicat primarul Timișoarei.

Vă reamintim că Primăria Timișoara nu a demarat până acum reabilitarea clădirii Palatului Culturi căci credea că imobilul se află în proprietatea Ministerului Culturii. Totuși, după un inventar al clădirilor, municipalitatea a descoperit că imobilul îi aparține.

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Copii dispăruţi fără urmă! I-ai văzut cumva? Ajută la găsirea lor

O fată de 14 ani şi un băiat de 15 ani au fost daţi în urmărire naţională, după ce ai dispărut şi nimeni nu reuşeşte să îi contacteze.

Cruzime fără margini! Şi-a dus câinele în pădure şi l-a spânzurat

Anchetă amplă, derulată de Poliţia Animalelor, după ce un patruped din rasa Rottweiller a fost găsit spânzurat.

Aquatim anunţă noi întreruperi în furnizarea apei!

Joi, 18 august, între orele 8-16 se va întrerupe furnizarea apei în Chizătău pentru spălarea rețelei de distribuție și a bazinului de înmagazinare.

email: [email protected] | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.