Se intervine de urgență în zonele afectate de inundații din Banat! Guvernul a alocat 3 milioane de lei pentru consolidarea digurilor

Administraţia Bazinală de Apă Banata primit peste trei milioane de lei, bani pentru investiții în lucrări de prevenire și apărare împotriva inundațiilor.

Scopul acestor lucrări de investiții este acela de consolidare a digurilor și malurilor în punctele critice, precum și asigurarea secțiunilor de scurgere a cursurilor de apă afectate de inundații pentru punerea în siguranță a localităților riverane și implicit scoaterea de sub efectul inundațiilor. 

CITEȘTE ȘI: Atenţie şoferi! În Timişoara se închide o stradă importantă, iar accesul pe Michelangelo va fi restricţionat

Guvernul a aprobat, în ședința de marți, 27 iunie, o Hotărâre privind suplimentarea bugetului Ministerului Apelor și Pădurilor din Fondul de intervenție la dispoziția Guvernului. Fondurile vor fi folosite pentru realizarea în regim de urgență a mai multor lucrări de investiții de prevenire și înlăturare a efectelor calamităților naturale produse de inundații în perioada februarie-mai 2019. 

Este vorba de 7 lucrări de investiții pe care ABA Banat le va realiza din aceste fonduri în cursul acestui an, în bazinele hidrografice: Bârzava, Timiș, Sebeș, Bistra, din județele Timiș și Caraș-Severin.

În aceste zone, în perioada menționată, s-au înregistrat fenomene hidro-meteorologice periculoase, care au dus la creșteri de debite și niveluri cu depășiri ale cotelor de apărare. Ulterior, specialiștii ABA Banat au constatat eroziuni ale digurilor, malurilor și colmatări ale albiilor în bazinele hidrografice afectate de codurile meteo-hidro prelungite.

Pentru județul Timiș, fondurile vor fi direcționate către 3 lucrări de investiții:  Punere în siguranță dig mal stâng râu Bârzava -amonte pod rutier Partoș din comuna Banloc, Refacere apărare de mal râu Timiș, intravilan localitatea Lugoj și Refacere consolidare mal râu Timiș -aval de podul rutier din Parța. Pentru județul Caraș-Severin, s-au primit fonduri pentru 4 lucrări de investiții: Regularizare râu Sebeș la Caransebeș, Regularizare pârâu Zlagna și pârâu Potoc la Caransebeș, Regularizare pârâu Potoc la Caransebeș, refacere consolidare dig mal stâng pârâul Axin la confluență cu râul Bistra din comuna Obreja” a precizat Titu Bojin, directorul ABA Banat.

CITEȘTE ȘI: FOTO: 11 victime, după un impact violent între un autobuz plin cu muncitori şi un tir

Aceste lucrări, care se vor finaliza până în luna decembrie 2019, vor proteja locuitori din Lugoj, Partoș, Parța, Caransebeș, Obreja, prin reducerea riscului de inundații.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Primăria Timișoara caută o firmă care să modernizeze Complexul sportiv din zona Dacia

Primăria Timișoara a lansat licitația pentru achiziția serviciilor de proiectare pentru modernizarea Complexului sportiv Bega.

Copii dispăruţi fără urmă! I-ai văzut cumva? Ajută la găsirea lor

O fată de 14 ani şi un băiat de 15 ani au fost daţi în urmărire naţională, după ce ai dispărut şi nimeni nu reuşeşte să îi contacteze.

Cruzime fără margini! Şi-a dus câinele în pădure şi l-a spânzurat

Anchetă amplă, derulată de Poliţia Animalelor, după ce un patruped din rasa Rottweiller a fost găsit spânzurat.

email: [email protected] | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.