Școala Gimnazială nr. 7 din Timișoara se extinde! Primăria vrea să construiască o clădire nouă cu trei etaje și 17 săli de clasă

Un nou corp de clădire pentru Școala Gimnazială numărul 7 din Calea Lipovei, din Timișoara! Primăria a lansat licitația pentru proiectare, la care s-au înscris două firme.

Mai exact, la licitația pentru execuția serviciilor de proiectare aferente obiectivului de investiții „Extindere corp clădire C1 la Școala Generală nr. 7, str. I.I. de la Brad, nr. 2, Timișoara, jud. Timiș” s-au înscris doi ofertanți: Total Business Land SRL și DOR CONSULT, etapa următoare fiind analizarea ofertelor.

Cu fiecare investiție creștem capacitatea și îmbunătățim calitatea infrastructurii de învățământ din Timișoara. Gimnazială 7, la fel ca multe alte școli, nu dispune de destul spațiu pentru numărul mare de copii care frecventează această școală. Faptul că există o cerere mare pentru învățământul timișorean, chiar din zonele învecinate Timișoarei ne amintește de interesul care există pentru serviciile educaționale din oraș, dar pune și o presiune suplimentară pe noi să recuperăm zeci de ani în care infrastructura școlară a fost neglijată,” transmite viceprimarul Timișoarei, Ruben Lațcău.

Școala Gimnazială nr.7 „Sf. Maria” din zona Calea Lipovei a devenit neîncăpătoare. În prezent aici învață 1547 de elevi.

Pentru a crește spațiile destinate educației, Primăria Timișoara vrea să extindă un corp vechi de clădire, prin adăugarea unui nou imobil cu trei etaje, care să aducă 17 săli de clasă în plus, un amfiteatru, o sală multifuncțională, un atelier, cabinete, grupuri sanitare și alte amenajări și dotări.

Conform contractului de servicii, executantul va realiza Proiectul Tehnic, obținerea avizelor și va asigura asistența tehnică pe tot parcursul execuției. Valoarea estimată a contractului de proiectare este 216.000 de lei, iar durata de execuție este de 90 de zile.

Valoarea estimată a obiectivului de investiții va fi stabilită prin Proiectul Tehnic, iar finanțarea se va face prin alocare de la bugetul local.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Revoluţie în universităţi! Un miliard de euro, pentru digitalizare

Coronavirusul a dus la o transformare uriaşă a sistemului de învăţământ din România, în ceea ce priveşte comunicarea online.

Călător strivit de tramvai! Bărbatul a murit pe loc

Un accident mortal a avut loc, în urmă cu puţin timp, la Timişoara, în zona AEM.

VIDEO: Scandal la Dumbrăviţa, unde primarul aruncă în stradă, copiii cu probleme sociale şi cu dizabilităţi

S-au încins spiritele, în această după-amiază, la dezbaterea publică privind soarta Centrului de Zi din comuna Dumbrăviţa.

email: [email protected] | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.