Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Video terifiant! Cum arată plămânii unui bolnav de coronavirus, internat în stare gravă, la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara?

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Numărul pacienţilor cu COVID-19 creşte de la o zi la alta, la fel şi cel al persoanelor în stare gravă gravă, internate la terapie intensivă.

Şi, din păcate, bilanţul morţilor a crescut şi el, numai în judeţul Timiş fiind deja înregistrate deja 6 cazuri.

CITEŞTE ŞI: Atac dur al PSD: prefectul de Timiș, o glumă proastă la adresa timișenilor!

Specialiştii trag un semnal de alarmă şi spun că, în formele severe, boala evoluează foarte repede şi duce la deces, dacă pacientul nu primeşte îngrijiri medicale, la timp.

Asta pentru că virusul atacă plămânii, iar bolnavul ajunge să nu mai poată respira.

Doctorul Virgil Musta, care a vindecat până acum, aproape 60 de bolnavi de coronavirus, a făcut o comparaţie între radiografiile pulmonare a doi pacienţi cu COVID 19: unul în stare bună şi altul internat în stare gravă, la terapie intensivă.

“Prima radiografie este a unui pacient internat în clinica noastră şi care, din fericire, nu are complicaţii pulmonare. Vedem că imaginea pulmonară este fără opacităţi, având o transparenţă obişnuită. A doua radiografie este a unui pacient internat pe secţia de terapie intensivă, la care opacitatea plămânilor este alta. Este o opacitate difuză, aspectul fiind acela de geam mat, tipică pneumoniilor interstiţiale virale, data de virusul gripal şi de acest virus COVID – 19”, explică dr. Virgil Musta.

Infecţia cu coronavirus este foarte periculoasă, mai ales în cazul persoanelor care au şi alte afecţiuni.

Boala evoluează foarte repede şi duce la insuficienţă respiratorie care, poate fi fatală.

“Pacienţii care prezintă o astfel de radiografie necesită oxigen, de terapie intensivă, iar unii dintre ei chiar ajung pe aparat de ventilaţie mecanică. Dacă rămâne acasă, în această stare, evoluţia duce spre deces. Şi îi situaţia în care se internează în spital, riscul de deces este foarte mare, dar nu la fel de mare ca în situaţia în care ar rămâne acasă”, a mai spus specialistul Virgil Musta.

CITEŞTE ŞI: AUDIO: Revoltător! Bolnav umilit la Spitalul Municipal din Timişoara! Pacientul, obligat să doarmă pe un scaun

 

Ultima modificare Joi, 02 Aprilie 2020 17:31

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login