Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Vezi aici lista cu toate spitalele din Timiş, unde vor fi trataţi pacienţi cu coronavirus!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Odată cu depăşirea cifrei de 2.000 de persoane infectate cu COVID – 19, România a intrat în scenariul 4 al luptei pentru limitarea îmbolnăvirilor.

Pe lângă măsurile restrictive, au fost adoptate şi noi reglementări în ceea ce priveşte activitatea spitalicească.

CITEŞTE ŞI: Căminul Facultății de Drept, pus la dispoziția medicilor de la Județean!

În acest context au fost stabilite şi spitalele din linia a doua, acele unităţi în care vor fi internaţi pacienţi cu coronavirus care au şi alte boli.

“Într-o primă etapă, se recomandă sa spitalele suport să nu fie reprezentate de spitatele importante de urgenţă din zonă, care pot asigura asistenţa medicală pentru celelalte urgenţe medico-chirurgicale. Pot fi incluse în reţeua de spitale de suport, spitale municipale / orăşeneşti şi spitale din alte judeţe, prepoderent cele cu secţii de Boli Infecioase, precum şi spitalele din alte reţele, decât ale ministerului Sănătăţii (Ministerul Transporturilor, Ministerul Apărării Naţionale, unităţi sanitare private). De asemenea, vor putea fi introduse ca şi spitale şi unităţile municipale de tip municipal şi orăşenesc”, se arată în Planul de măsuri pentru pregătirea spitalelor în contextul epidemiei Coronavirus COVID – 19 şi a listei spitalelor suport pentru pacienţii testaţi pozitiv cu virusul SARS-COV-2.

În total, la nivel naţional au fost desemnate ca unităţii suport, 57 de spitale, 44 de maternităţi şi 60 de centre de dializă.

În judeţul Timiş, unităţile care vor primi pacienţi cu coronavirus sunt:

-    Spitalul CFR

-    Spitalul Municipal Timişoara

-    Spitalul Municipal Lugoj

CITEŞTE ŞI: Preot confirmat cu coronavirus! Mesajul pe care l-a transmis de pe patul de spital

În cazul în care sunt femei gravide, confirmate cu COVID – 19, acestea vor fi internate la Maternitatea Bega.

Pacienţii care necesită dializă şi care s-au infectat cu coronavirus, aceştia vor primi tratamentul de care au nevoie, la Spitalul Judeţean Timişoara.

 

 

 

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login