Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Veste bună de la Timişoara! 400 de bolnavi de coronavirus au fost vindecaţi şi externaţi din spital

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Peste 40% dintre românii infectaţi cu COVID-19, de la debutul epidemiei în ţara noastră, au fost declaraţi vindecaţi până acum.

Mai exact, raportările oficiale arată că 5.788 de persoane au scăpat de virus, iar dintre acestea, 400 au fost tratate la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara.

Este vorba atât despre pacienţi din Timiş, cât şi din judeţele învecinate, dat fiind faptul că în primă fază, aici ajungeau cazurile de coronavirus din întraga regiune.

CITEŞTE ŞI: Cea mai aşteptată veste: Când scăpăm de coronavirus? Anunţul făcut de un renumit epidemiolog din Timişoara

În privinţa pacienţilor din judeţul Timiş care au fost vindecaţi, numărul lor se ridică la 300.

“Până la această dată, 289 persoane din județul Timiș au fost externate de la Spitalul de Boli Infecţioase și Pneumoftiziologie "Dr. Victor Babeş" Timişoara, 1 persoană de la Spitalului Municipal "Dr. Teodor Andrei" Lugoj și 10 persoane de la  Maternitatea Bega,  după ce au trecut printr-o dublă testare cu rezultat negativ”, transmite DSP Timiş.

În paralel, inspectorii de Sănătate Publică fac verificări la unități comerciale, urmărindu-se modul în care au fost implementate măsurile de prevenire a răspândirii infecției cu SARS CoV-2.

Cu această ocazie, pentru neconformitățile constatate (nerespectarea obligaţiei privind verificarea zilnică a stării de igienă individuală şi de sănătate a angajaţilor) a fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 1.600 lei.

CITEŞTE ŞI: Patronul firmei care a făcut dezinsecţia de pe Mioriţei, unde au murit doi copilaşi şi mama unuia dintre ei, trimis în judecată

De asemenea, continuă verificarea spațiilor de cazare destinate persoanelor carantinate sau destinate odihnei personalului medical, din cadrul unităților sanitare care tratează pacienți pozitivi sau suspecți. Similar, au fost supuse controlului și societățile care oferă în sistem catering hrana persoanelor carantinate.

 

 

Ultima modificare Miercuri, 06 Mai 2020 17:13

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login