Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Veşti bune pentru pacienţii cu arsuri! Primăria înfiinţează un Compartiment pentru recuperare

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Autorităţile locale din Timişoara vor să înfiinţeze un Compartiment pentru recuperare arşi în cadrul Secţiei Clinice de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie a Spitalului Municipal.

Acesta va funcţiona la parterul Clinicii de pe bulevardul CD Loga, nr.42-44, şi va avea o capacitate de 7 paturi: 2 rezerve cu câte 2 paturi şi grup sanitar şi un salon cu 3 paturi cu grup sanitar propriu.

CITEŞTE ŞI: Echipaj medical, agresat de un individ rupt de beat! A fost necesară intervenţia jandarmilor

Grupurile sanitare pot fi amenajate astfel încât bolnavul în fotoliu rulant să poată avea acces.

De asemenea, există spaţiu pentru un cabinet de consultaţii şi o sală de tratamente.

Se pot asigura circuite separate pentru bolnavii internaţi, precum şi accesul acestora spre Baza de tratament şi Ambulatoriul de specialitate.

“Dotarea cu echipamentele medicale necesare se va realiza prin proiectul finantat prin Programul Operaţional Regional <<Extindere, reabilitare, modernizarea şi echiparea ambulatoriului de specialitate al Clinicii de Recuperare, Medicina Fizică şi Balneologie Timişoara din cadrul Spitalului Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara, prin demolare parţială şi extindere orizontală şi vertical>>. Proiectul este implementat de Primăria Municipiului Timişoara şi se va finaliza la sfârşitul anului următor”, anunţă Primăria Timişoara.

Valoarea totală a proiectului este de 23.716.126,88 lei, din care 5.203.952 lei reprezintă alocarea pentru echipamente medicale.

Amenajarea spaţiului pentru Compartimentul recuperare arşi se va finanţa de la bugetul local, fiind fonduri deja prevăzute pentru reabilitarea întregului corp al clădirii în carefuncţionează Secţia Clinică de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie.

CITEŞTE ŞI: CCIA Timiș pregătește noi serii de cursuri de formare profesională, acreditate! Vezi aici despre ce este vorba

În perioada imediat următoare se va lansa de către Primăria Municipiului Timişoara licitaţia pentru cele două investiţii.

În ceea ce priveşte personalul necesar pentru Compartimentul recuperare arşi, există posibilitatea instruirii personalului existent, precum şi a angajării de personal medical necesar (kinetoterapeuţi, ergoterapeuti, logopezi).

 

sursa foto: ziarmedical.ro

 

 

 

 

 

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Administrație

Focuri de armă, lângă Timişoara! Poliţiştii au capturat un individ care a ieşit din casă, fără a respecta Ordonanţa Militară

Focuri de armă, lângă Timişoara! Poliţiştii au capturat un individ care a ieşit din casă, fără a respecta Ordonanţa Militară

Nu mai puţin de patru focuri de armă au fost trase de poliţiştii timişeni care au vrut să oprească în trafic, un autoturism.

Detalii

Încă un deces, provocat de coronavirus! Numărul morţilor a ajuns la 18

Încă un deces, provocat de coronavirus! Numărul morţilor a ajuns la 18

Creşte numărul deceselor în rândul pacienţilor care au afecţiuni cronice şi au fost diagnosticaţi şi cu coronavirus.

Detalii

FOTO: Tren mistuit de flăcări! Pasagerii şi mecanicul de locomotivă au reuşit să se salveze

FOTO: Tren mistuit de flăcări! Pasagerii şi mecanicul de locomotivă au reuşit să se salveze

Incendiu violent în această dimineaţă, când flăcările au distrus complet, un tren de călători.

Detalii

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login