Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Tu ştii la ce trebuie să fii atent, când îţi trimiţi copilul la şcoală? Doctorul Virgil Musta îţi dă o mână de ajutor

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Începutul de an școlar a dus la apariția primelor cazuri de infecție cu noul coronavirus în rândul cadrelor didactice.

În același timp, crește riscul dezvoltării de noi focare care se pot extinde foarte repede, ceea ce pune în pericol sănătatea copiilor, a părinților și bunicilor și a profesorilor.

În aceste condiții, transmiterea comunitară se poate intensifica, iar în doar câteva zile poate scapa de sub control.

CITEŞTE ŞI: Crimă urmată de sinucidere! Un bărbat și-a ucis soția, după care și-a pus capăt zilelor

Pentru preîntâmpinarea situaţiilor de acest gen, medicii de la  Spitalul Victor Babeș din Timișoara și Fundația de Ajutor Medical Profilaxis a realizat un chestionar online ce reprezintă un instrument de sprijin pentru părinți în momentul luării deciziei de a trimite sau nu copilul la școală.

Chestionarul a fost gândit ca fiind un triaj online epidemiologic ce se recomandă a fi realizat zilnic. Completarea lui nu durează mai mult de două minute.

“Cu toții suntem îngrijorați de acest risc, cel al infectării cu noul coronavirus și uneori decizia de a trimite copilul la școală sau a-l îndruma este foarte dificil de luat. Există riscul să ne scape un amănunt care să fie esențial în evoluția ulterioară a evenimentelor”, spune doctorul Virgil Musta.

Chestionarul cuprinde câteva date de identificare ale părintelui, dar și vârsta copilului. Mai multe întrebări sunt legate de contactele pe care le-a avut copilul în ultimele 14 zile și de prezențaîn ultimele două săptămâni a unor simptome asociate infecției cu noul coronavirus.

CITEŞTE ŞI: Muzeul Național al Banatului prezintă expoziția ”Ioan Isac – Împlinirea unei vocații”! Pot fi admirate 125 de lucrări ale artistului

O întrebare din cadrul chestionarului online este legată de posibilele boli cronice pe care le-ar putea avea copilul, avand drept consecință o forma severă  în cazul unei infecții cu SARS CoV 2. În urma completării formularului, sunt oferite mai multe recomandări.

Formularul poate fi accesat folosind următorul link: http://fundatiaprofilaxis.ro/infopandemie-scoala/

 

 

 

Ultima modificare Miercuri, 16 Septembrie 2020 12:00

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login