Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Tehnologie de ultimă oră, pentru investigații cardiace, la Spitalul Victor Babeş!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În dotarea Spitalului Victor Babeş din Timişoara  a intrat un ecograful performant care permite o evaluare complexă la nivelul inimii folosind tehnici imagistice 2D și 4D, de înaltă rezoluție.

De asemenea, pe lângă evaluarea morfologică a cordului, ecograful permite caracterizarea din punct de vedere funcțional a acestuia prin utilizarea tehnicilor Doppler color, Doppler Spectral sau Doppler Tisular.

CITEŞTE ŞI: Şapte persoane, implicate într-un accident înfiorător! Trei dintre ele au rămas încarcerate

Cu ajutorul aparatului, care folosește cele mai noi softuri din acest domeniu, pot fi evaluați indicii de disincronism cardiac, utilizați în cadrul terapiei de resincronizare la pacienții cu insuficientă cardiacă avansată. In același timp, poate fi analizată deplasarea miocardului (prin tehnica speckle tracking), investigație folosită pentru diagnosticul preclinic al bolii coronariene sau în caracterizarea unor cardiomiopatii ce pot afecta semnificativ speranță de viață a bolnavului.

“Folosind ecografia 4D, putem vedea, practic, cum arată, de exemplu, valva în inima omului. Putem vedea în timp real eventualele leziuni ale valvei cardiace și putem ajuta chirurgul să aleagă cea mai bună tehnică pentru pacientul nostru, în cazul în care această intervenție este necesară. E un aparat foarte performant care permite o evaluare nu doar a cordului, ci și a sistemului arterio-venos periferic, a organelor parenchimatoase abdominale și a plămânului”, explică Răzvan Macarie, medic specialist cardiolog, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș din Timișoara.

Pacienții cu boli cardiovasculare preexistente prezintă un risc major de deces în cazul infecției cu SARS Cov 2. Riscul de mortalitate a acestora este de aproape 3 ori mai mare decât cel al pacienților care nu au asociată o boală cardiovasculară.

“Colegii mei de la Institutul Cantacuzino au realizat, în urmă cu câteva luni, un studiu pe un eșantion de aproape 900 de persoane infectate cu noul coronavirus. Iar acesta a arătat că bolnavii cardiaci prezintă un risc accentuat de deces în cazul infecției cu SARS COV 2. Și asta pentru că cei care au dezvoltat boli cardiovasculare prezintă, pe lângă numerosi factori de risc, și multiple comorbiditati”,  mai spune Răzvan Macarie, medic specialist cardiolog.  

Valoarea de achiziție a aparatului a fost de 130.000 de Euro.     

CITEŞTE ŞI: Dramă fără margini! Mamă şi fiică, moarte una după alta, la un interval de numai două zile!

 

 

   

Ultima modificare Vineri, 14 August 2020 16:34

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login