Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Semnal de alarmă, tras de doctorul Virgil Musta! Bolnavii de coronavirus asimptomatici riscă să ajungă la terapie intensivă, dacă nu sunt evaluaţi medical

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Potrivit noilor reglementări legale, orice persoană depistată că fiind infectată cu COVID-19 are obligația să se interneze minim 24 de ore în spital pentru evaluare.

În această perioadă, pacientului i se fac o serie de analize care arată intensitatea sindromului inflamator și a tulburărilor de coagulare, acestea fiind principalele mecanisme patogenice ce intervin.

În cazul în care analizele sunt în parametrii normali, la solicitare, pacienții pot merge acasă în autoizolare.

CITEŞTE ŞI: Măsură extremă! Se închid toate terasele şi hotelurile! La Timişoara, angajaţii din domeniu protestează în Piaţa Unirii

Cei căror analize sunt modificate, arătand prezenţa celor doua sindroame, li se recomandă să rămână internați în spital pentru a începe un tratament specific, deoarece  există pericolul ca în doar câteva ore boala să evolueze către o formă severă.

“Am avut pacienți care se simțeau bine, nu aveau simptome de COVID 19 sau erau ușor simptomatici, și au ales să plece acasă. După patru - cinci zile, s-au decompensat rapid și, din păcate, au ajuns în Secția de Terapie Intensivă”, spune medicul Virgil Musta, de la Spitalul Victor Babeș Timișoara.

Elementele care arată că boala poate evolua spre o formă severă sunt : limfopenia, creșterea proteinei C reactivă, a feritinei, a lactatului și a D-Dimerilor.

CITEŞTE ŞI: Scandal în PMP Timiş! Unul dintre candidaţi îl acuză pe Sămărtinean că i-a cerut 20.000 de euro, pentru un loc eligibil, pe lista candidaţilor la CJT

“Evaluarea făcută pacienților simptomatici ne-a permis încadrarea mai exactă într-o formă clinică a bolii, astfel încât terapia să fie personalizată, pe forma ei și pe patogenia existentă, și nu pe boală. Acest lucru ne-a făcut să obținem rezultate bune în tratamentul pacienților cu COVID 19. Mai mult, tratamentele pot fi administrate doar în anumite ferestre de timp. Dacă le depășim, tratamentul nu mai este la fel de eficient. Cu alte cuvinte, este necesară o evaluare precoce și administrarea rapidă a unui tratament personalizat”, mai spune Musta.

De la începutul pandemiei, în Spitalului Victor Babeș Timișoara au fost internați 1089  pacienți infectați cu noul coronavirus.

712 dintre aceştia au fost vindecaţi, în timp ce,din păcate, alţi 90 au murit, în total la nivelul judeţului Timiş fiind înregistrate până acum, 100 de decese.

 

 

 

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login