Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Primele doze de Remdesivir au ajuns la Timișoara! Medicamentul este folosit în tratarea bolnavilor de coronavirus

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Spitalul ”Victor Babeș” din Timișoara a primit o prima tranșă din antiviralul Remdesivir, medicamentul folosit în tratarea bolnavilor infectați cu SARS CoV2.

CITEȘTE ȘI: Făgetul iese din carantină! Numărul cazurilor noi de coronavirus este în scădere

Unitatea sanitară a primit 35 de flacoane din medicamentul ce este administrat pacienților cu forme medii și severe, aflați în Terapie Intensiva.

Cantitatea ajunge pentru tratamentul a 7 pacienți eligibili. 

Este un prim transport. Așteptăm ca în perioada următoare să mai primim încă 150 de asemenea flacoane, ceea ce ar asigura necesarul pentru 30 de pacienți. Medicamentul a fost distribuit în toată țara, dar noi am fost printre primii care l-au primit. Remdesivirul a dat rezultate foarte bune în tratamentul aplicat pacienților aflați în stare gravă, în Terapie Intensiva. Noi am administrat acest medicament prima data în luna mai unui pacient intubat și ventilat mecanic. Până acum am avut rezultate bune. Atunci, am reușit să obținem medicamentul fiind cooptați într-un studiu internațional. Acum, am primit medicamentul în baza contractului semnat și finanțat de Comisia Europeană cu compania farmaceutică producătoare”, spune Cristian Oancea, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara.

Antiviralul Remdesivir a  fost acreditat de Comisia Europeană a Medicamentului, în luna iulie, pentru a fi folosit în tratamentul pacienților infectați cu noul coronavirus. România va beneficia de 25.000 de flacoane de Remdesivir care vor ajunge în țara noastră în trei tranșe.

CITEŞTE ŞI: O nouă explozie de îmbolnăviri! Au fost raportate aproape 1.400 de cazuri de coronavirus, în ultimele 24 de ore!

România este a doua țară, după Spania, în ceea ce privește alocările europene ale acestui medicament.

Ultima modificare Sâmbătă, 08 August 2020 12:54

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login