Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Mai multe paturi pentru bolnavii COVID, la Spitalul Victor Babeș! Au fost reorganizate secțiile

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Spitalul Victor Babeș din Timișoara a crescut capacitatea de internare a pacienților infectați cu noul coronavirus!

Prin reorganizarea Secțiilor de Pneumologie 1 și 2  din unitatea sanitară, au fost trecute în zona roșie mai multe saloane, care numără în total 45 de paturi. 

CITEȘTE ȘI: Ofițer de poliție, urmărit penal pentru șantaj

Astfel, pentru paciențîi infectați cu SARS CoV 2 sunt alocate 181 paturi.

Astăzi, în Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie erau internați 142 de pacienți, dintre care 13 în Terapie Intensivă. 

Având în vedere numărul din ce în ce mai mare de cazuri de infecție cu SARS CoV 2, am fost nevoiți să refacem circuitele în întreg spitalul. Am reorganizat zona roșie și am crescut capacitatea de internare. Mai bine de jumătate dintre paturile destinate pacienților COVD 19  sunt dotate cu instalații de oxigen. Aici îi vom interna pe pacienții cu forme medii sau severe de infecție cu noul coronavirus. Din păcate, însă, dacă nu se vor respecta regulile de distanțare fizică, iar oamenii nu vor purta mască de protecție, în câteva zile, paturile vor fi ocupate. Avem, în continuare, mai multe saloane din Secția de Pneumologie pentru pacienții non-covid. De asemenea, vreau să fac un apel către pacienții cu BPOC - Bronhopneumopatie Obstructivă Cronică - și către cei care suferă de neoplasm pulmonar să se adreseze spitalului nostru. Este nevoie ca aceștia să fie în continuare diagnosticați și să le fie urmărită evoluția bolii”, spune Diana Manolescu, director medical Spitalul de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” Timișoara.

În urmă cu o săptămână, Clinica de Recuperare Cardiovasculară a devenit secție externă a Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Doctor Victor Babeș Timișoara. 

CITEŞTE ŞI: Noi focare de infecţie, în judeţul Timiş! Sunt şi peste 200 de cazuri noi, cele mai multe, în Timişoara

În această unitate sanitară sunt 48 de paturi, dintre care 12 sunt prevăzute cu oxigen.

În clinică sunt internați astăzi 35 de pacienți cu forme ușoare și medii de COVID 19. 

Ultima modificare Miercuri, 28 Octombrie 2020 12:08

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login