Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Mărturia în lacrimi a unei paciente cu plămânii afectaţi de coronavirus, refuzată de trei spitale: Mi-a fost foarte frică. Era frica morţii!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O femeie de 59 de ani, cu sechele post-coronavirus, a cerut ajutorul medicilor din trei oraşe, pentru că nu putea să respire, însă rând pe rând toţi au refuzat-o.

Este vorba despre Ergica Ştirban, unul dintre primii pacienţi cu coronavirus din ţara noastră, care s-a infectat în focarul de la Suceava.

A ajuns la spitalul de acolo, în luna martie, iar starea ei a fost gravă, aşa că a stat internată trei săptămână.

CITEŞTE ŞI: Intervenție contracronometru, lângă Timișoara! Muncitor prins sub un mal de pământ care s-a prăbușit!

„Eram într-un focar de infecţie, cu foarte multe cadre medicale afectate de aceste virus, cadrele medicale erau puţin, au venit de la Cluj, de la Bistriţa, de la Iaşi... Era foarte greu, atât pentru pacienţi, cât şi pentru cadrele medicale. Mi-a fost foarte frică. Era frica morţii. Îmi era frică că nu voi putea face faţă acestui virus urât”, povesteşte Ergica Ştirban.

Chiar dacă a fost externată, femeia nu se simţea bine deloc.

Respira greu, nu se putea concentra, era obosită în permanenţă şi avea o durere în spate.

S-a temut că va avea nevoie de aparat de oxigen, toata viaţa, aşa că a căutat ajutor.

„Am încercat, am luat legătura cu medici din Suceava, de la Cluj, de la Iaşi şi din alte unităţi sanitare, dar mi-au spus că nu au posibilităţi în momentul de faţă să îmi facă alte investigaţii, sau şedinţe de recuperare”, mai spune Ergica.

Fără prea multe speranţe, femeia şi-a încercat norocul şi la Timişoara, la Spitalul de Boli Infecţioase, iar răspunsul a venit imediat şi a fost pozitiv.

“Răspunsul a fost pentru mine, plin de emoţie, am plând în momentul respectiv. Era de la domnul doctor Oancea Cristian, care pe e-mail mi-a scris: <<Vă aşteptăm cu mult drag, în clinica noastră>>. Am plans în momentul respectiv şi m-am bucurat că mă primeşte”, îşi aminteşte cu lacrimi în ochi, femeia de 59 de ani.

Două săptămâni a stat in Spitalul Vicotr Babeş din Timişoara, unde specialiştii au ajutat-o să se recupereze.

CITEŞTE ŞI: Ministrul Sănătăţii, vizită fulger la Timişoara! Ce spune despre focarul de infecţie de la Spitalul Judeţean?

Tratamentul de recuperare a fost nu benefic, ci spectaculos în însănătoşirea dânsei. A rămas cu sechele mari şi, cu ajutor de specialitate, prin kinetoterapie specifică, a reuşit să îşi recapete funcţia pulmonară”, a declarat managerul Spitalului Victor Babeş din Timişoara, Cristian Oancea.

Spitalul Victor Babeş din Timişoara este primul spital din România care a demarat un program de recuperare post-coronavirus, iar Ergica Şerban este unul din cei 6 pacienţi care s-au refăcut complet, cu ajutorul specialiştilor de aici.

 

 

2 comentarii

 • Sorin da nu Grindeanu

  Hai sictir Oancea hitleristule, dute dracu", de politruc nemernic!

  Raportează Sorin da nu Grindeanu Vineri, 07 August 2020 03:31 Link la comentariu
 • NICU

  Tot Banatu-i fruncea!
  Felicitări medicilor și asistentilor noștrii, de fapt eroilor noștrii din Timișoara.

  Raportează NICU Vineri, 07 August 2020 00:29 Link la comentariu

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

 • 1
 • 2
 • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login