Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Eroii care au plecat să lupte în linia 1 cu coronavirusul! 3 medici de la Spitalul Judeţean Timişoara vor trata bolnavi din Italia

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Şase doctori de la ATI din România vor lupta, timp de două săptămâni, împotriva coronavirusului, în cea mai afectatată zonă a Europei.

Dintre aceştia, trei sunt de la Spitalul Judeţean Timişoara, iar unul de la Reşiţa.

CITEŞTE ŞI: Cea mai neagră zi! În România s-a înregistrat cel mai mare număr de decese, de la debutul epidemiei de coronavirus

“Este o acţiune a MAI şi a Ministerului Sănătăţii, prin care s-au solicitat specialişti de ATI din ţară, care sunt doritori să meargă să ajute în Italia, dar şi să acumuleze experienţă, de pe prima linie a frontului, ca să poată să îi înveţe şi pe colegii din ţară, atunci când ne vom confrunta, dacă ne vom confrunta, cu un număr mult mai mare de cazuri”, explică managerul Spitalului Judeţan Timişoara, Raul Pătraşcu.

Medicii care au pornit deja spre Italia, au fost aleşi în funcţie de experienţa pe care o au în terapie intensivă.

medici 2

Însă, cel mai important a fost ca ei să fie cei care îşi doresc să meargă în prima linie a frontului, să trateze bolnavii de coronavirus.

Printre cei care şi-au dorit să dea o mână de ajutor pacienţilor din cea mai afectată ţară a Europei, se numără şi medicul Corina Georgescu, care este deja pe drum către Italia.

“Totul s-a întâmplat foarte repede. Au fost trimise datele unei campaniei umanitare, de plecare în Italia sau în alte ţări care vor avea nevoie de ajutor. Mi-am trimis toate datele, iar în scrut timp am fost sunată şi anunţată plecarea va fi în cel mult trei zile. Am discutat cu părinţii, cu prietenul meu, iar în cele din urmă am decis să plec. Nu îmi este mai teamă decât dacă aş fi în ţară”, a declarat dr. Corina Georgescu, specialist ATI la Spitalul Judeţean Timişoara.

corina georgescu

CITEŞTE ŞI: Anchetă la Maternitatea Odobescu din Timişoara! Ministrul Sănătăţii vrea să afle cum a fost posibilă infectarea cu COVID-19 a 10 bebeluşi

Medicul a ales să facă ceea ce ştie mai bine, departe de ţară, departe de familie şi prieteni.

Vrea să ajute bolnavii de COVID-19 din Italia şi, în acelaşi timp, să se pregătească pentru ceea ce urmează în ţara noastră.

A lăsat acasă bunici, părinţi, un frate şi un iubit, pe care vrea să îi revadă sănătoşi, peste două săptămâni.

 

 

 

 

Ultima modificare Marți, 07 Aprilie 2020 11:50

1 comentariu

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login