Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Doar două centre de vaccinare, la Timişoara! Primarul, Dominic Fritz, îţi explică de ce

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cea de-a doua etapă de vaccinare a început cu 192 de centre deschise la nivel national, în acre sunt funcţionale 304 cabinete.

Dintre acestea, în Timişoara au fost deschise două puncte: la Iulius Mall şi la Spitalul CFR.

Şi asta în ciuda faptului că initial, primarul anunţase amenajarea a 17 centre.

CITEŞTE ŞI: Peste 17.000 de morţi, pe fondul infecţiei cu COVID-19! Vezi aici bilanţul actualizat al pandemiei de coronavirus

Acum, Dominic Fritz vine cu explicaţii:

“Compania Pfizer a anunțat ieri că trebuie să-și extindă liniile de producție a vaccinului în fabrica ei din Belgia, pentru a crește puternic capacitatea până în martie. Problema e că asta duce la o reducere a dozelor de vaccin produse în următoarele săptămâni și Pfizer nu poate livra tot ce a promis Uniunii Europene pentru luna ianuarie. În România, principalul obstacol momentan nu sunt centrele de vaccinare sau platforma de programare, ci numărul redus de doze de vaccin”, a scris primarul Dominic Fritz, pe facebook.

Problema este că decizia de amenajare a celor două centre din Timişoara a fost luată cu o zi înainte de anunţul companiei Pfizer.

Conform autorităţilor de la nivel naţional, în primele ore, s-au programat 305.562 de persoane incluse în categoria a doua.

Practic, în această categorie sunt incluşi vârstnicii de peste 65 de ani, bolnavii cronici şi angajaţii din domeniile cheie.

CITEŞTE ŞI: Președintele României, Klaus Iohannis, a conferit Teatrului Național Timișoara, ordinul Meritul Cultural în grad de comandor

 

 

Ultima modificare Sâmbătă, 16 Ianuarie 2021 14:12

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login