Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Coronavirusul amână operaţiile de la Maternitatea Odobescu! Se fac doar intervenţii de urgenţă, după ce patru cadre medicale s-au infectat cu COVID-19

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sunt din nou probleme, la Maternitatea Odobescu din Timioara, după ce, la începutul lunii aprilie, aici a fost un focar de infecţie cu COVID-19.

Atunci, 25 de cadre medicale, paciente şi bebeluşi au fost confirmaţi cu coronavirus.

De această dată, s-au infectat patru asistente şi infirmiere de pe Secţia de Ginecologie, toate de la blocul operator.

CITEŞTE ŞI: S-a deschis o nouă ediție a Salonului Industriei Ușoare, ediția de vară! Evenimentul este organizat de CCIAT

Totul a început în acest weekend când una dintre asistente și-a pierdut gustul și mirosul.

Și-a anunțat superiorii, iar luni toate colegele au fost testate, patru dintre ele fiind pozitive şi internate la Spitalul de Boli Infecţioase.

“Celelalte 14 asistente şi infirmiere care au avut rezultatele negative au fost trimise în izolare la domiciliu până când vor fi testate din nou. În ceea ce îi priveşte pe doctori, aceştia nu au intrat în contact cu cadrele medicale infectate, decât în sala de operaţie, unde toţi au echipamente de protecţie. Aşa au declarat şi ele, pe proprie răspundere, în cadrul anchetei epidemiologice”, a declarat managerul Spitalului Municipal, Daniel Maliţa.

Acum, la blocul operator au rămas să lucreze doar două asistente care s-au întors din concendiu, astfel că nu au intrat în contact cu colegele infectate.

De asemenea, au mai fost transferate câteva cadre medicale de pe alte secţii, pentru a se putea face intervenţiile chirurgicale programate şi cele de urgenţă.

Celelalte operaţii au fost amânate până la rezolvarea problemei.

CITEŞTE ŞI: Fetiță de 12 ani, violată în repetate rânduri de concubinul mamei și tatăl acestuia!

 

Ultima modificare Miercuri, 29 Iulie 2020 17:58

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login