Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Au explodat cazurile de coronavirus, la Timişoara! Familii întregi, internate de urgenţă

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dacă zile întregi, numărul pacienţilor cu COVID-19, care au ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara, a fost constant, în ultimele zile, sunt tot mai multe cazuri.

În medie, creşterea este de 15 procente, iar directorul medical al unitaţii sanitare are şi o explicaţie pentru această situaţie.

Dat fiind că au trecut mai bine de două săptămâni de la Sărbătorile Pascale, numărul crescut de îmbolnăviri arată că lumea nu a respectat distanţarea socială.

CITEŞTE ŞI: Parcul Botanic din Timișoara, iluminat pentru prima dată! Investiția de peste 3,8 milioane de lei este realizată din fonduri europene

“Am observat o creştere a numărului de infectări, a numărului de pacienţi pozitivi, efectiv clustere familiale care s-au internat dintr-o dată. Mi-am dat seama că nu s-au respectat distanţarea fizică şi măsurile de carantinare, pentru a se evita lanţurile epidemiologice familiale”, a declarant dr. Cristian Oancea, directorul medical al Spitalului Victor Babeş Timişoara.

Medicul crede că va urma o nouă avalanşă de pacienţi peste o săptămână, ca urmare a faptului că oamenii nu au respectat distanţarea social nici de 1 Mai.

Au găsit diverse metode pentru a-şi vizita familiile şi prietenii şi astfel, virusul s-a transmis cu repeziciune.

“Ne aşteptăm ca şi 1 şi 2 mai să ne aducă aceste nedorite internări, pentru că nu s-au respectat recomandările. Asta în condiţiile în care, repsectarea măsurilor, ne-a adus în cele aproape două luni şi jumătate, la o situaţie destul de bună, raportându-ne la ceea ce se întâmplă în alte ţări din Europa Centrală şi de Vest”, mai spune Cristian Oancea.

În aceste condiţii, specialiştii trag un semnal de alarmă, cu privire la data de 15 mai.

Se tem că, odată cu relaxarea unor măsuri, lumea va ignora toate interdicţiile, ceea ce va duce la un nou vârf al epidemiei, care teoretic ar trebui să fie abia la toamnă.

Aceste relaxări nu înseamnă şi o relaxare socială. Înseamnă să ne protejăm cu măşti, să ne spălăm bine pe mâini cu apă şi săpun, să folosim dezinfectanţi, să ne protejăm şi pe noi şi pe alţii, ţinând cont de distanţ de 1,5-2 metri. Nu trebuie să ne relaxăm dintr-o dată, ca şi cum nu ar fi fost nimic”, atrage atenţia doctorul Cristian Oancea.

CITEŞTE ŞI: Sfârșit cumplit pentru un bărbat din Banat! A murit după ce un arbore pe care l-a tăiat, i-a căzut pe cap!

De la debutul epidemiei de coronavirus în ţara noastră, în judeţul Timiş au fost raportate de oficialii de la nivel naţional, 465 de cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19.

 

 

 

 

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login