Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Invitație la jazz! Se pregătește o nouă ediție a Galei Kamo

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cel mai longeviv festival de jazz și blues din Timișoara își redeschide porțile! Timp de două zile, pe scena Filarmonicii Banatul vor urca nume mari ale genului.

Ediția cu numărul 26 a mult așteptatului eveniment va avea loc în perioada 19-20 noiembrie, iar primii care vor încânta publicul sunt ghitarștii Oliver Bader din Oradea și David Lamm din Budapesta.

Timp de nouăsprezece ediţii, Gala de Blues Jazz a fost condusă de Béla Kamocsa „Kamo”, iar după dispariţia acestui mare artist şi sarcina de director artistic i-a revenit lui Johnny Bota, partener, timp de aproape 30 de ani, a lui Béla Kamocsa, în formaţia Bega Blues Band. În semn de preţuire a lui Kamo, forurile judeţului şi municipiului au hotărât să denumească evenimentul, începând cu ediţia a XX-a, Gala de Blues Jazz Kamo.

În acest an, Gala va fi deschisă de către un duet de ghitarişti Oliver Bader din Oradea şi David Lamm din Budapesta, alcătuit în mod expres pentru acest festival. Apoi, pe scena Filarmonicii, care găzduiește festivalul, va urca formaţia Ligia Loretta Quartett.

Un proiect foarte aşteptat este, pentru Gala din acest an, Heritage, al formaţiei Luiza Zan and  the Hungarian All Stars, condus de către admirabila cîntăreaţă de jazz Luiza Zan, care îşi va prezenta cel dintîi disc de autor.

Ca în fiecare an, gazda Galei va fi formaţia timişoreană Bega Blues Band, cea mai longevivă şi titrată din ţară, deţinătoare a Diplomei de Excelenţă, acordată de Primăria Timişoarei şi de Consiliul Judeţean Timiş şi declarată cea mai bună formaţie de blues jazz din România, ani de-a rândul. Formaţia Bega Blues Band, al cărei fondator a fost Béla Kamocsa, îşi continuă traiectoria artistică, la cotele cele mai înalte, aşa cum şi-a dorit cel care a înfiinţat-o.

Cea de-a doua seară a Galei de Blues Jazz Kamo va fi deschisă de Quartetul de Jazz Banatul, alcătuit din pianistul sîrb Miloś Krstić, trompetistul Vladimir Krneti, de asemenea din Serbia, basistul Johnny Bota şi bateristul Ioan-Radu Minda, acum cetăţean austriac, plecat din Timişoara.

Ca urmare a intenţiei directorului festivalului, Johnny Bota de a aduce mereu artişti români din diaspora, în acest an, din Olanda este invitat grupul Alex Simu Quintet.

Tot în cea de-a doua seară a festivalului, va urca pe scenă trioul condus de Sebastian Spanache.

Prezentator al Galei de Blues Jazz Kamo 2016, va fi, ca întotdeauna, bunul nostru prieten, domnul Florian„Moşu” Lungu.

Ultima modificare Miercuri, 02 Noiembrie 2016 12:29

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login