Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Se pregătește reabilitarea Palatului Culturii! Cum va arăta clădirea Operei?

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Una dintre cele mai reprezentative clădiri din orașul de pe Bega intră în reabilitare! Fațada imobilului în care își desfășoară activitatea mai multe instituții de cultură se va schimba la față în următoarele luni.

Primăria Timișoara a realizat studiul de soluție pentru reabilitarea fațadei clădirii din Piața Victoriei în care funcționează Opera Română, Teatrul Național, Teatrul German și Teatrul Maghiar din Timișoara, iar acum documentul a ajuns la Comisia Zonală de Monumente Istorice

Referitor la reabilitarea faţadei placate cu travertin a Palatul Culturii, a fost depus  studiu de soluţie pentru intervenţia pe faţada principală, acoperită cu plăci de travertin. Este  necesară avizarea de către Comisia Zonală de Monumente Istorice, în vederea  transmiterii documentaţiei către  Comisia Naţională de Monumente care avizează soluţiile de intervenţie pe faţadă”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Deși s-a speculat că odată cu renovarea, clădirea Operei, așa cum o numesc majoritatea timișorenilor, va reveni la imaginea inițială din perioada interbelică, iată că municipalitatea a decis altceva: se va păstra fațada actuală, doar că vor surveni anumite modificări în cazul în care vor fi descoperite celebrele statui despre care se spune că sunt îngropate în actuala fațadă.

“Nu se revine la forma inițială a fațadei pentru că nu ar fi potrivit. Se va păstra fațada de acum, dar vor fi lucrări de reabilitare,  se va schimba travertinul. Dacă se va constata că acele statuiete există, atunci ele vor fi scoase și postate la vedere, dar nu în fațadă, însă ele sunt opere de artă adevărate și trebuie să le punem în valoare dacă vor fi descoperite. În principiu, ele vor fi puse simetric față de intrarea în Palatul Culturii”, a mai explicat primarul Timișoarei.

Vă reamintim că Primăria Timișoara nu a demarat până acum reabilitarea clădirii Palatului Culturi căci credea că imobilul se află în proprietatea Ministerului Culturii. Totuși, după un inventar al clădirilor, municipalitatea a descoperit că imobilul îi aparține.

 

Ultima modificare Marți, 01 Noiembrie 2016 15:14

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login