Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Bucurie la Teatrul Național din Timișoara! Ce s-a întâmplat?

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Printr-o hotărâre de Guvern, ieri, Sala 2 a trecut, de la Primăria Timișoara, în proprietatea statului român, mai precis spus a Ministerului Culturii.

Clădirea a fost dată în administrarea Teatrului Național Timișoara.

“Teatrul Național Timișoara are propria identitate, redefinită prin Sala 2. Este pentru prima dată când teatrul are clădirea sa. Sunt convinsă că transferul acesta va însemna deschiderea unei noi etape în viața acestui teatru”, a declarat  managerul instituției, Ada Hausvater.

Sala 2 funcționează în fostul manej imperial din vremea împărătesei Maria Theresia, devenit în comunism sală de sport, cvasi-abandonată după Revoluție. Amenajarea spațiului (atribuit Teatrului Național pentru 49 de ani prin Hotărârea Consiliului Local nr. 46/26.02.2008) ca sală de teatru s-a făcut cu aportul financiar al Ministerului Culturii, Sala 2 ,fiind inaugurată în 25 ianuarie 2010, cu o nouă configurație interioară.

De aproape un deceniu, pe scena Sălii 2, amplasată în Parcul Civic, se spun unele dintre cele mai frumoase povești ale lumii, prin vocea actorilor Teatrului Național din Timișoara și a unei remarcabile serii de regizori din România și din străinătate.

”De anul acesta, înțeles de Consiliul Local al Municipiului Timișoara, de Primăria  Timișoara și de Guvernul României, Teatrul Național ”Mihai Eminescu” din Timișoara are o adresă unică de suflet, un spațiu care a inspirat și va inspira artiști din toată lumea, sper, pentru totdeauna, în artele spectacolelor”, a mai adăugat Ada Hausvater.

Foto (c) Adrian Pîclișan / TNTm

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login