Risc uriaş de explozie, după ce o locuinţă a luat foc! Un pompier aflat în timpul liber a înlăturat pericolul

Trei echipaje de stingere şi unul de prim ajutor calificat au intervenit de urgenţă, la locul unui incendiu violent care ameninţa să se extindă.

Flăcările au cuprins o gospodărie din localitatea Petrani, judeţul Bihor, cel mai probabil din cauza unui echipament de iluminat electric.

Un vecin a sunat la 112 şi a cerut ajutor, după ce a văzut că acoperişul casei, dar şi două anexe, ard violent.

Pericolul a fost cu atât mai mare cu cât, într-una dintre clădirile în flăcări, era o butelie, care putea să explodeze în orice moment.

„Până la sosirea colegilor, un pompier militar din cadrul Secției Beiuș, care locuiește în satul menționat și care se afla în timpul liber, a intervenit rapid și a evacuat o butelie dintr-una dintre construcțiile cuprinse de flăcări, preîntâmpinând producerea unei deflagrații și, ajutat de vecinii proprietarului (care în momentul producerii evenimentului nu era acasă), a salvat două autoturisme aflate lângă focare, în curtea gospodăriei afectate de incendiu, remorcându-le la loc sigur”, transmite ISU Bihor.

Pompierii militari au acționat de urgenţă, localizând și lichidând focarele de incendiu.

Au reuşit să protejeze interiorul locuinţei, dar şi gospodăriile alăturate, la care flăcările ameninţau să se extindă.

Însă, acțiunea de stingere a fost îngreunată de existența numeroaselor materiale combustibile depozitate în construcțiile auxiliare afectate de flăcări, ce au favorizat dezvoltarea, pe timpul arderii, a unor temperaturi înalte și degajarea unei cantităţi mari de gaze şi fum.

Ca urmare a producerii evenimentului, au ars două acareturi (șură și magazie) și circa 300 metri pătrați acoperiș.

Din fericire, nu au existat persoane rănite, iar pompierii au reuşit să stabilească ce anume a provocat incendiul: un bec defect.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Se iluminează trei artere importante din Timișoara! Încep lucrările de modernizare a sistemului public prin înlocuirea cu LED-uri

Primăria a semnat astăzi autorizația de construire necesară pentru demararea lucrărilor de modernizare a iluminatului public prin instalarea de becuri LED și control prin telegestiune.

email: [email protected] | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.