Registrul agricol și Nomenclatorul stradal, de pe hârtie în online!

Oficiul de Cadastru din Timiș are o misiune importantă în perioada următoare! Trebuie să dezvolte două aplicații online, în care să fie transferate toate datele din Registrul agricol și Nomenclatorul stradal.

Reprezentanții Oficiului de Cadastru din Timiș au început deja să lucreze la cele două aplicații.

Cele două proiecte care se vor implementa sunt Registrul agricol național și Registrul electronic național al nomenclaturilor stradale. Agenția Națională de Cadastru a fost desemnată de către legiuitor să implementeze aceste două proiecte, iar aceastea constă, fiecare în câte o aplicație electronică. Registrul Național al Nomeclaturilor Stradale a apărut ca o necesitate întrucât e nevoie de standardizarea denumirilor străzilor în întreaga țară. După ce se vor completa aceste baze de date, accesul este permis tuturor utilizatorilor publici și privați. De o lună și jumătate Oficiul de Cadastru a avut întâlniri cu reprezentanții primăriilor din județ, în sensul aducerii la cunoștință și desemnării persoanelor de contact, responsabililor de proiect, urmând ca în lunva viitoare să se organizeze cursurile de instruire cu cei care vor completa aplicațiile. În mare, Registrul Național al Nomeclaturilor Stradal constă într-o aplicație în care se desenează pe o hartă electronică axul străzii și în dreptul fiecărei case se marchează un triunghi cu coordonate geografice, astfel încât fiecare imobil să aibă o adresă bine definită. După marcarea acestor triunghiuri pe hartă vor fi adăugate date în trecut, numele străzii, numărul imobililului și alte date”, spune Horațiu Teodor, directorul Oficiul de Cadastru din Timiș.

Și Registrul agricol va putea fi accesat online, iar la informații se va putea ajunge mult mai ușor. Reprezentanții Oficiul de Cadastru din Timiș spun că unele primării din județ deja și-au trecut datele în online, iar acestea vor fi preluate și introduse în baza mare de date, unde vor fi centralizate toate datele despre terenurile din județul Timiș.

Registrul Agricol Național constă în colectarea și centralizarea datelor pe care în momentul de față primăriile le păstrează în registre de hârtie, majoritatea din Timiș. Sunt și câteva primării care pe cont propriu au făcut aplicații, iar datele sunt în format electronic. Datele pe care dânșii le au nu se vor pierde, ele vor fi transferate în noul sistem astfel încât să nu se reia o muncă ce a fost deja făcută. Principalele beneficii în ceea ce privește cele două programe constă în standardizarea datelor din intrare și viteza de acces la aceste date”, mai explică Horațiu Teodor.

Cele două aplicații vor fi gata, spun reprezentanții Oficiului de Cadastru, cel târziu la sfârșitul acestui an, când vor deveni și funcționale.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Arabii, interesați de dezvoltarea unui centru logistic la Aeroport, în vizită la Timișoara!

Reprezentanții Abu Dhabi Ports Group din Emiratele Arabe Unite și a ADQ Abu Dhabi s-au întâlnit astăzi la Timișoara cu oficiali ai Ministerului Transporturilor, dar și cu conducerea Aeroportului Internațional Timișoara, unde au discutat despre dezvoltarea unui Centru Logistic Intermodal Cargo.

Se iluminează trei artere importante din Timișoara! Încep lucrările de modernizare a sistemului public prin înlocuirea cu LED-uri

Primăria a semnat astăzi autorizația de construire necesară pentru demararea lucrărilor de modernizare a iluminatului public prin instalarea de becuri LED și control prin telegestiune.

email: [email protected] | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.