Radu Țoancă prezintă încă o țeapă marca Fritz: Firma de avocatură a Colterm a dispărut ca măgarul în ceață

Consilierul local PSD, Radu Țoancă vorbește de încă o țeapă a lui Dominic Fritz, în legătură cu societatea de termoficare, Colterm.

Mai exact, Țoancă face referire la firma de avocatură cu care Primăria Timișoara a semnat un contract de asistență juridică cu o firmă privată pentru salvarea Colterm. Valoarea contractului era de 1,2 milioane de lei, iar contractul avea la bază trei obiective, securizarea bunurilor Colterm, continuarea serviciului public de termoficare și reducerea presiunilor financiare pe bugetul orașului. 

CITEȘTE ȘI: Studenții mediciniști, aproape de cel mai important examen din carieră! Săptămâna viitoare susțin Rezidențiatul

Consilierul local spune însă că firma nu a rezoltat niciunul dintre aceste obiective, ci pur și simplu a luat banii fără să prezinte vreo soluție și cu atât mai puțin un raport de activitate.

În aceste condiții, Radu Țoancă a transmis public un mesaj acid administrației Fritz. Iată mesajul intergal al consilierului:

“Ce face omul face și maimuța “ – așa a procedat administrația useristă a Timișoarei când a anunțat public, cu mare emfază, că s-a semnat – după modelul orașelor București și Cluj – un contract de asistență juridică cu o firmă externă pentru salvarea Colterm. Anunțul a fost făcut în luna martie, iar contractul de asistență juridică, în valoare de 1,2 milioane de lei ( !?), a fost semnat în luna aprilie, cu Casa de avocatură austriacă Schoenherr și Asociații. Contractul avea la baza 3 obiective: securizarea bunurilor Colterm, continuarea serviciului public de termoficare și reducerea presiunilor financiare pe bugetul orașului. 

Firma de avocatură nu a rezolvat niciunul din aceste obiective asumate printr-un contract extrem de scump, plătit din bani publici: 

❌ Patrimoniul Colterm este astăzi în aer, complet gajat în contul unor datorii și a unor creditori, iar el va fi complet înstrăinat în cadrul procedurii de insolvență, în urma unor licitații stabilite de administratorii judiciari. 
❌ Continuarea serviciului de termoficare se desfășoară haotic, cu sincope serioase, cu mâna întinsă la Guvern, cu costuri uriașe de la bugetul local și cu triplarea iminentă a facturii către populație. 
❌ Presiunea financiară pe bugetul local nu numai că nu a fost diminuată, dar s-a amplificat în acest an la cote financiare care se apropie de 200 de milioane de lei (mai mult decât dublul sumelor pe care anual le repartiza administrația precedentă către Colterm). Dacă administrația Fritz va continua cu această subvenționare masivă și irațională a unei găuri negre, anul viitor Timișoara – ca oraș – va avea șanse să intre la râdndul ei în insolvență! Iar problemele Colterm vor rămâne aceleași!                                     

Așadar, această firmă și-a facturat “serviciile”, a plecat din Timișoara din luna iunie fără să prezinte vreo soluție sau vreun Raport de activitate, conform legii, rezolvând problema după principiul “Operația a reușit, pacientul e mort!”. 

Dacă soluția sugerată primarului Fritz a fost anunțarea insolvenței Colterm, acesta o putea afla gratis de la orice funcționar cu experiență, implicat în problemele de termoficare ale orașului. Banii plătiți degeaba pentru servicii mimate sau fictive vor trebui recuperați la bugetul orașului, în urma unor verificări ale Curții de Conturi fie de la firma de avocatură, fie din buzunarele domnilor Fritz și Lațcău. Acești doi domni care au ales firma, dintr-un snobism infantil și sectar, conform căruia tot ce vine de la București sau din străinătate este superior Timișoarei, unde toată lumea (firme, funcționari publici, avocați, reprezentanți ai unor instituții etc) fură sau încearcă să fure bugetul local! Această abordare schizofrenă a realității arată, în fapt, cât dispret și câtă desconsiderare au useriștii față de Timișoara și de valorile acestui oraș.

CITEȘTE ȘI: Se închide traficul rutier pe strada Mareșal Constantin Prezan, timp de o săptămână!

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Memorandum de Înțelegere privind colaborarea economică, semnat de  CCIA Timiș și Camera de Comerț Istanbul (ICOC)

Președintele CCIA Timiș, Florica Chiriță, și omologul său Şekib Avdagiç, Președintele Camerei de Comerț Istanbul, cea de-a doua cameră de comerț din lume, au semnat la Istanbul un acord de colaborare sub forma unui Memorandum de Înțelegere. Documentul stabilește cadrul instituțional de cooperare, în condiții de egalitate și de beneficii reciproc avantajoase, destinat consolidării și […]

Medicii de la Spitalul Victor Babeș trag un semnal de alarmă! Numărul cazurilor de pneumonii comunitare creşte alarmant

În fiecare zi, 10-12 pacienți se prezintă în Ambulatoriu sau la Camera de Garda a Spitalului de Boli Infecțioase din Timișoara cu suspiciunea de pneumonie comunitară. Aceasta reprezintă o afecțiune inflamatorie acută a parenchimului pulmonar,de origine infecțioasă. Penumonia comunitară se transmite pe cale respiratorie, avand o rată de mortalitate de aproape 15 la sută în […]

Aquatim atenţioneză: Apa potabilă nu este pentru udatul grădinilor!

Începutul sezonului cald readuce în discuție o problemă pe care Aquatim o semnalizează an de an consumatorilor săi: udatul grădinilor și al spațiilor verzi din jurul imobilelor cu apă din rețeaua publică duce la scăderea drastică a presiunii apei de la robinet. Peste tot în lume, sistemul de aprovizionare cu apă este dimensionat doar pentru […]

email: [email protected] | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.