PSD vrea în Timișoara pasaje supraterane, bazine cu apă termală, creșe și grădinițe!

PSD și-a conturat lista cu proiecte pentru anul 2017, în Timișoara! 

Aleșii locali au pus pe hârtie toate proiectele pe care vor să le implementeze în acest an cu bani din bugetul orașului. Școli, grădinițe, creșe, pasaje supraterane, parcuri sau bazine cu apă termală. Acestea sunt doar câteva dintre proiectele pe care vor să le cuprindă în bugetul anului 2017, consilierii social democrați. 

Am avut discuții cu primarul și viceprimarul în care ne-am expus ideile noastre și în același timp am luat cunoștință de anumite obiective propuse de administrația timișoreană. Credem că așa ar trebui să funcționeze, nu neaparat cu politicianism, sigur că și factorul politic contează pentru că noi reprezentăm partea socială a politicii românești, dar cred că trebuie o colaborare pentru ca politicile noastre să fie complementare și nu contrare politicii Primăriei. Acolo unde o să fie neînțelegeri vor fi exprimate public cu mare transparență, dar e mai bine să ne armonizăm politicile de dezvoltare propuse de structura noastră, astfel încât să încurajăm dezvoltarea orașului Timișoara”, spune Dan Idolu, liderul grupului PSD din Consiliul Local Timișoara.

Consilierii locali PSD, Dan Idolu și Gabriela Popovici au prezentat astăzi o listă de proiecte care, speră ei, să fie susținute și liberali în Consiliul Local Timișoara. 

Avem deja o listă cu proiecte, construirea de creșe, grădinițe și o școală în Calea Aradului, și a unei grădinițe în Steaua. De asemenea în ceea ce privește dezvoltarea învățământului, dorim construirea unui teren de sport acoperit la Colegiu Bănățean, precum și a unei săli de sport la Școala Generală Nr. 19. De asemeneam am dori reabilitarea unor creșe din oraș, dar și construirea de noi instituții de acest gen în Sorealui și Calea Girocului. Pe lângă partea de învățământ, ne-am propus și reabilitarea unor zone care nu intră în atenția Primăriei în mod obișnuit, spre exemplu reabilitarea Pieței Doina din Calea Șagului, sau construcția unei piețe în Ciarda Roșie. Și spațiile verzi reprezintă o prioritate pentru noi și ca urmare propunem crearea unor parcuri în zona Mehala, în Ciarda Roșie. În ceea ce privește agrementul, avem două propuneri în completarea vechilor propuneri ale domnului Robu, care propunea sală de sport cu bazin de înot în fiecare cartier, noi venim cu propuneri concrete, construirea unui teren de sport multifuncțional în Freidorf, precum și a unei zone de agrement în Mehala, unde să se construiască un complex de bazine cu apă termală”, spune Gabriela Popovici, consilier local PSD. 

Lista mai cuprinde demararea studiilor de fezabilitate și a proiectelor tehnice pentru realizarea a două pasaje rutiere supraterane la intersecțiile străzilor Eric Baader și Demetriade, Gheorghe Adam și Avram Imbroane (zona UMT, la traversarea liniei de cale ferată) și Calea Bogdăneștilor cu strada Gării.

Valoarea totală a proiectelor de pe lista social democraților timișoreni se ridică la peste 26 de milioane de lei.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Primăria Timișoara caută o firmă care să modernizeze Complexul sportiv din zona Dacia

Primăria Timișoara a lansat licitația pentru achiziția serviciilor de proiectare pentru modernizarea Complexului sportiv Bega.

Copii dispăruţi fără urmă! I-ai văzut cumva? Ajută la găsirea lor

O fată de 14 ani şi un băiat de 15 ani au fost daţi în urmărire naţională, după ce ai dispărut şi nimeni nu reuşeşte să îi contacteze.

Cruzime fără margini! Şi-a dus câinele în pădure şi l-a spânzurat

Anchetă amplă, derulată de Poliţia Animalelor, după ce un patruped din rasa Rottweiller a fost găsit spânzurat.

email: [email protected] | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.