PROTEST! Vatmani și șoferi ai RATT, în stradă, la Timișoara

Câțiva angajați ai RATT au protestat, astăzi, chiar în fața sediului Regiei de Transport.

Oamenii s-au declarat nemulțumiți de faptul că nu toți vatmanii și șoferii au aceleași salarii, dar și pentru că Regia nu le recunoaște sindicatul înființat în urmă cu patru luni de zile.

Protestăm pentru că societatea nu ne recunoaște ca și sindicat,iar salariile noastre sunt ca la o femeie de servici. Avem 16-17 milioane de lei. Nu putem trăi așa! Vrem să fim respectați, vrem să fim primiți la negocieri. Vechiul sindicat este blocat în instanță și totuși Regia i-a chemat la negocieri, iar pe noi nu, deși avem toate actele în regulă. Noi suntem trei sindicate și ar fi trebuit să ne cheme pe toți pentru a negocia contractul de muncă. Legea 62 nu se respectă”, a declarat liderul sindicatului Armonia, cel care i-a scos, astăzi, pe vatmani și pe șoferi în stradă.

{gallery}protest sindicat ratt{/gallery}

În total, doar aproximativ 30 de persoane s-au strâns în fața sediului RATT, deși cei din Armonia susțin că în sindicat ar fi peste 160 de oameni. Aceștia amenință acum cu greva generală și cu blocarea funcționarii transportului în comun.

Suntem 167 de oameni în sindicat, deși avem doar patru luni. Cu toate acestea cotizațiile nu se virează în contul sindicatului vechi, nu în al nostru. Următorul pas va fi greva general. Noi am luat în ordine dialogul, medierea, greva de avertisment, acum a mai rămas greva general, la care nu am vrea să se ajungă, pentru că în primul rând suferă călătorul”, au transmis oamenii prezenți astăzi la protest.

Pe de altă parte, reprezentanții vechiului sindicat din RATT susțin că cei din sindicatul Armonia boicotează buna funcționarea a serviciului de transport public. Aceștia spun că cei care astăzi au protestat au fost mereu nemulțumiți de măsurile luate în vechiul sindicat, în ciuda faptului că acesta a reușit, de mi multe ori, să ridice salariile vatmanilor și șoferilor, și chiar să obțină mai multe beneficii.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Se iluminează trei artere importante din Timișoara! Încep lucrările de modernizare a sistemului public prin înlocuirea cu LED-uri

Primăria a semnat astăzi autorizația de construire necesară pentru demararea lucrărilor de modernizare a iluminatului public prin instalarea de becuri LED și control prin telegestiune.

email: [email protected] | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.