Problema migranţilor din Timişoara ajunge în Parlament! Deputatul Alfred Simonis cere implicarea ministrului de Interne

Au trecut trei luni de când primarul Timişoarei făcea primul apel public, privind numărul tot mai mare de migranţi care ajung în oraş, în drumul lor spre vestul Europei.

Între timp, lucrurile au escaladat şi au culminat cu crima de la Gara de Nord, unde un migrant a fost ucis de un alt cetăţean străin, pe fondul unor neînţelegeri.
În acest context, deputatul PSD, Alfred Simonis, solicită discuţii cu Lucian Bode, pentru găsirea de soluţii.

CITEŞTE ŞI: Noi tehnologii produse la Continental Timișoara! Vezi aici cum îţi fac viaţa mai uşoară, la volan

“În data de 11 mai 2021, domnul ministru al Afacerilor Interne și-a confirmat oficial prezența la lucrările Comisiei parlamentare de apărare, ordine publică și siguranță națională al cărui membru sunt.

Pe această cale, adresez o invitație publică tuturor parlamentarilor de Timiș să ia parte la aceste discuții cu ministrul de resort și să avanseze eventuale propuneri concrete de asigurare a condițiilor de securitate, de siguranță și de confort pentru populația municipiului Timișoara.

Presiunile financiare constante (spații de cazare, norme de hrană, costuri de pază și de mentenanță) asupra bugetului Timișoarei, dar mai ales recentele evenimente sângeroase provocate de migranții cazați în zona noastră impun, în regim de urgență, soluții realiste pe termen lung și nu pretexte de dispute politicianiste între prefect, primar și președintele CJT”, transmite Alfred Simonis.

Deputatul spune că una dintre probleme este număr subdimensionat de poliţişti, în raport cu alte municipii.

“Sper ca, după ședința comună, din data de 11 mai a.c., să existe o rezoluție scrisă, care să conțină soluții de reducere a numărului tot mai mare de migranți sosiți și rămași în Timișoara.
În spiritul valorilor umanitare, care animă politica Uniunii Europene în privința acestor oameni, care trebuie ajutați, una din propunerile pe care le voi avansa va fi aceea de redistribuire, mai eficientă și mai echitabilă decât în prezent, a migranților în toate regiunile României. În acest fel, cred că, s-ar diminua mult din presiunea exercitată exclusiv pe municipiul Timișoara și pe zona de vest și s-ar impiedica, pe viitor, evenimente tragice în care sunt implicați oameni, pe care istoria nefastă a țărilor de unde provin i-a aruncat în diferite colțuri ale Europei. Este nevoie, în acest sens, de o reglementare mai strictă și mai severă a normelor legislative, pe care o vom propune cu această ocazie, și o aplicare corectă și fermă a legii de conviețuire a migranților cu populația majoritară”, a mai precizat deputatul PSD.

CITEŞTE ŞI: Inconştienţă maximă! Un tânăr s-a drogat, a urcat la volan şi a pornit la drum

 

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Revoluţie în universităţi! Un miliard de euro, pentru digitalizare

Coronavirusul a dus la o transformare uriaşă a sistemului de învăţământ din România, în ceea ce priveşte comunicarea online.

Călător strivit de tramvai! Bărbatul a murit pe loc

Un accident mortal a avut loc, în urmă cu puţin timp, la Timişoara, în zona AEM.

VIDEO: Scandal la Dumbrăviţa, unde primarul aruncă în stradă, copiii cu probleme sociale şi cu dizabilităţi

S-au încins spiritele, în această după-amiază, la dezbaterea publică privind soarta Centrului de Zi din comuna Dumbrăviţa.

email: [email protected] | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.