Primăria Timișoara vrea să obțină fonduri prin PNRR pentru noua maternitate! Investiția e de peste 150 de milioane de euro

Primăria Timișoara a depus o cerere de finanțare pentru noua maternitate a Spitalului Municipal, ce urmează să fie ridicată în zona Balta Verde. Proiectul este deja autorizat, însă municipalitatea nu dispune de fondurile necesare investiției.

În acest context, Primăria a depus o cerere de finanțare prin PNRR. Acum se așteaptă ca Ministerul Sănătății se finalizează în aceste zile, lista cu cele 25 de spitale care urmează să fie finanțate prin Programul Național de Redresare și Reziliență.

Noua maternitate va avea 236 de paturi (150 la obstetrică și ginecologie, 16 la ATI și 70 la neonatologie), laborator de fertilizare in vitro, centru de screening prenatal, centru de screening al cancerului genito-mamar și va deservi nu doar Timișoara, ci întreaga regiune.

Noi, la Timișoara avem un proiect de spital gata autorizat, care așteaptă doar finanțarea ca să înceapă lucrările. Se află pe lista scurtă cu cele 49 de proiecte care au ajuns în faza finală. Este o investiție de peste 150 de milioane de euro, pe care nu avem cum să o susținem doar din bugetul local. Dacă primim banii din PNRR, spitalul va fi gata înainte de 2026”, spune primarul Dominic Fritz.

Autoritățile spun că noul spital nu este un moft, ci o necesitate de primă urgență pentru Timișoara. Asta în condițiile în care clădirea care găzduiește acum maternitatea Odobescu este depășită ca funcțiune, iar Primăria plătește sume mari de bani în fiecare lună pe chirie. În plus, pentru a ajunge dintr-un corp de clădire în celălalt, pacientele și personalul medical trebuie să traverseze strada.

Le cer răspicat tuturor parlamentarilor, miniștrilor, secretarilor de stat plecați din Timișoara și acum în coaliția aflată la putere, să se bată pentru acest obiectiv așa cum nu au făcut-o niciodată până acum pentru interesele Timișoarei. Acum nu e momentul pentru dispute și calcule politice. Acum e momentul să acționăm toți în beneficiul Timișoarei. Încă nu e prea târziu”, a mai spus Dominic Fritz.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Autospecială destinată transportului persoanelor cu risc contagios înalt, în dotarea ISU Timiş! Investiţia e de aproximativ 800.000 de lei

Consiliul Județean Timiș cumpără o ambulanță specială destinată transportului persoanelor cu risc contagios înalt. Aceasta va intra în dotarea ISU Banat.

VIDEO: Revoltă lângă Timişoara! Părinţii copiilor cu dizabilităţi şi cu probleme financiare cer redeschiderea Centrului de Zi

Scandalul din comuna Dumbrăviţa, pe tema Centrului de Zi pare fără sfârşit, în contextul în care locaţia rămâne închisă, din cauză că nu mai are licenţă de funcţionare.

Ţeapă marca PNL – Nica! Acuzaţii grave ale USR-iştilor, cu privire la restaurarea Castelului Huniade

USR Timiș trage un semnal de alarmă cu privire la firma care se va ocupa de proiectul tehnic pentru restaurarea Castelului Huniade.

email: [email protected] | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.